Szerda délután a DVTK egy újabb hajrágóllal győzött, igaz egy pontozásos sportágban már korábban leléptették volna a Szegedet. A focit viszont gólra játsszák, így végül Jurek Gábor 84. percben lőtt gólja ért három pontot.

- A Szeged ellen a második félidőben jól játszottunk, amikor egy csapat csak védekezik, egy támadást sem tud vezetni, az azt jelenti, hogy az ellenfele jól végezte a dolgát - idézte fel Kuznyecov Szergej. - Agresszívan letámadtunk, és a végén meghozta az győzelmet a támadójátékunk, megérdemelten győztünk. Ez a játékunk, ezt szeretnénk minél többször bemutatni, csak még több gólt szerezve.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón (a teljes felvétel itt nézhető meg) Kuznyecov Szergej Magyarországon szokatlan nyíltsággal beszélt a DVTK taktikájáról.

- Nincsenek nagy titkok, minden csapat élén profi stáb áll, akik az egymás elleni találkozóra készülve kielemzik a DVTK játékát, számukra biztosan nem mondtam semmi újat - fogalmazott. - Az persze másik kérdés, hogy mit tudnak kitalálni ez ellen, és azt hogyan tudják megvalósítani. A szurkolóknak viszont bízom benne, segítettem megérteni, hogy mit miért csinálunk.

A csákváriak döcögősen kezdték az idei bajnokságot, míg nem a 8. fordulóban idegenben legyőzték az MTK-t, ami szárnyakat adott nekik. Tavasszal viszont mindössze egyszer nyertek, emellett hat döntetlent játszottak (ismét elvettek az MTK-tól két pontot), így veszélyesen közel kerültek az osztályozós helyekhez.

- Egy ambiciózus edző és egy motivált, sok fiatallal rendelkező csapat lesz vasárnap a vendégünk - tért rá az ellenfélre a diósgyőri vezetőedző, - biztos vagyok benne, hogy meg szeretnék mutatni, hogy többet tudnak, mint az utóbbi mérkőzéseik eredménye sugall. Egyre közelebb kerülnek a veszélyzónához, ezért várhatóan felszívják magukat, ám ehhez már hozzászokhattunk, az egész bajnokság során hasonló hozzáállással játszó ellenfelekkel találkoztunk. Sok mindennel próbálkoznak a csákváriak, váltogatják a felállást, vagy legutóbb például az eredendően belső védő Vaskó Tamás játszott középcsatárt, és két gólt szerzett. Mélyen védekeznek, és onnan igyekeznek hosszú indításokkal, gyorsan eljuttatni a labdát a támadó harmadba, ahol a középcsatár próbálja megjátszani, vagy lekészíteni az érkező társaknak.

Sorozatban hét mérkőzés óta veretlen a DVTK, hat győzelem és mindössze egy döntetlen a csapat mérlege. Legutóbb vasárnap és szerdán is győztek a Testgyakorlók.

- Az előző mérkőzéshez képest most egy nappal többet tudtunk pihenni és készülni a Csákvár ellen - mutatott rá -, ami lényeges lehet, hiszen nyolc nap alatt harmadik mérkőzését játssza mindkét csapat, áprilisban pedig a hetediket. Fontos, hogy melyik csapat mennyire tud felfrissülni, illetve ki milyen mentális és fizikai állapotban lesz vasárnap. Fontos, de nem kizárólagos, mert a labdarúgásban bármilyen apróság döntő tényezővé léphet elő, ezért próbálunk minél jobban felkészülni, hogy a lehető legkevesebb meglepetés érjen a meccsen.
Ezúttal is alaposan kielemeztük az ellenfél játékát, és megmutattuk a csapatnak, hogyan tudják kihasználni a gyenge pontjaikat. A saját játékunkon folyamatosan finomítunk, mert igyekszünk a legtöbbet kihozni a játékosainkból, és próbáljuk a számukra leginkább testhezálló feladatkört megtalálni. Ezúttal sem számítok könnyű mérkőzésre, ezért motiváltan, és maximális koncentrációval kell játszani az elsőtől az utolsó percig.

A DVTK egyetlen pontot szerezve már vasárnap bebiztosíthatja a bajnoki címet. És amennyiben az MTK nem nyer az Ajka ellen a 18 órakor kezdődő mérkőzésen, akkor akár az is előfordulhat, hogy a Diósgyőr 20 órakor már bajnokként kezd a Csákvár ellen.

- Mindig hármas céllal lépünk pályára: nyerjük meg a meccset, ne kapjunk gólt, és minél többet rúgjunk. Semmi mással nem foglalkozunk - zárta rövidre a témát a diósgyőri vezetőedző. - A DVTK már régen nyert másodosztályú bajnoki címet, várunk minden Diósgyőr szurkolót a stadionba, szurkoljanak nekünk, érezzék jól magukat, hétfőn úgyis szabadnap következik. Minél többen lesznek a stadionban, annál több gólt lövünk a közönségünk támogatásával - mondta végezetül Kuznyecov Szergej.