OTP Bank Liga 10. forduló

Budapest Honvéd - Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Budapest, Bozsik Stadion, 961 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt (Bozó Zoltán, Király Krisztián; Szőts Gergely, Gaál Gyöngyi).
Honvéd: Kemenes - Botka, Ignjatović, Bobál D., Baráth - Kamber, Hidi, Nagy G. - Vernes, Youla, Holender. Vezetőedző: Marco Rossi.
DVTK: Radoš - Eperjesi, Lipták, Tamás, Németh M. - Okuka, James, Kitl, Barczi - Bognár I. - Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs.

2015/2016 10. forduló: Honvéd - DVTK 1
A DVTK kezdőcsapata (Fotó: Szabó Krisztián)


Csere
: Novothny helyett Grumić a 72., Nagy G. helyett Gazdag és Youla helyett Vasiljević a 73., Vernes helyett Délczeg a 79. percben.
Sárga lap: Vernes a 44., Barczi a 90+1. percben.
Gólszerző: Holender (1-0) a 45+1., Barczi (1-1) az 50., Kamber (2-1) a 90+2. percben.

Kulcspillanatok

28. perc: Szép diósgyőri támadás végén Németh löbbölte a labdát Novothny fejére, aki a a hosszú sarokba fejelt. A partjelző lest intett, a játékvezető ezért nem adta meg a szabályos gólt, a televíziós felvételen azonban egyértelműen látszik, hogy maximum egyvonalról lehetett szó.

#DVTK #notallowed #goal #offside #notoffside #NovothnySoma #NémethMilán @novothnysoma

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett videó, 2015. Szept 27., 05:08 PDT

45+1. perc: Az első félidő hosszabbításában Holender fordulásból lőtt a kaputól 14 méterre, megpattant a blokkolni igyekvő egyik védőn, így gurult a jobb alsó sarokba a labda, 1-0.

50. perc: Lipták 40 méteres passzát levette Bognár a kaputól 11 méterre, de lőni nem tudott, hanem visszajátszotta Okukának, aki a berobbanó Barczinak továbbított. Dave levette a labdát, majd a bal alső sarokba lőtt 13 méterről, 1-1.

#DVTK #goal #BarcziDávid #DrazenOkuka @barczidave @okuka13

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett videó, 2015. Szept 27., 05:04 PDT

90+2. perc: Jobboldali szabadrúgás hosszan szállt a levegőben, Kamber a közelről fejelte a hálóba, 2-1.

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői nyilatkozatok

Marco Rossi: - Egy küzdelmes meccset játszottunk, örülünk hogy győztesen jöttünk le a pályáról. Nehéz meccsre számítottunk, mert az ellenfél jó játékosokból áll, még ha ma hiányoztak is néhányan. Összességében megérdemelten nyertünk, szerencséről csak abban az összefüggésben beszélhetünk, hogy szerencsés időpontban lőttük a gólokat, az ellenfélnek nem maradt lehetősége a válaszra.
Bekő Balázs: - Ha egészében nézzük a mérkőzést, négy szabályos gól született, mégis kikaptunk 2-1-re. Teljesen másként alakult volna a mérkőzés, ha megadják Novothny Soma gólját (0-0-s állásnál a 28. percben - a szerk.) Semmi nem indokolta az első félidő végén, hogy hátrányba kerüljünk, sőt nekünk kellett volna előnnyel fordulnunk, azonban felálltunk belőle. Azt gondolom, hogy jól is játszottunk, nem tudom bántani a csapatot a vereségért. Kemény csata, nagy fizikai harc volt, amibe jól beleálltunk. Sajnálom, hogy a végén kihagyott a koncentráció, és elveszítettük a mérkőzést.

 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!