Steve Kasper figyelemre méltó játékos pályafutása során 13 szezonban 915 mérkőzésen szerepelt a világ legerősebb bajnokságában, az NHL-ben. 9 idény során erősítette a Boston Bruins csapatát, majd szerepelt a Los Angeles Kings, a Philadelphia Flyers és a Tampa Bay Lightning együttesében is. Játékosként a liga egyik legjobb védekező szellemű csatárának tartották számon. Visszavonulása után rögtön elkezdte edzői karrierjét és hamar komoly szerepet kapott Bostonban. Elsőként a Bruins másodedzője volt, majd a következő szezonban a klub farmcsapatát, a Providence Bruins-t vezette az AHL-ben. Ezt követően a világ legrangosabb ligájában, az NHL-ben kapott vezetőedzői megbízást, két idényen keresztül irányította a Boston Bruins együttesét vezetőedzőként. A karrierje következő állomásában a kanadai juniorligában szereplő Yarmouth Mariners csapatát irányította sikeresen, bajnokságot is nyert a klubbal, majd visszatért az NHL-be, de ezúttal a Toronto Maple Leafs szervezetéhez. Három éven át játékosmegfigyelő volt, majd a scout részleg vezetője lett. 2017-ben elhagyta Észak-Amerikát és a kínai U18-as válogatott edzője lett, később pedig az orosz juniorligában szereplő KRS Heilongjiang vezetőedzője volt. Legutóbbi munkája során a világ második legrangosabb ligájában, a KHL-ben dolgozott, a Kunlun Red Star másodedzőjeként.

- Igazán élveztem a tárgyalási folyamatot, ami során éreztem a profi szemléletet és a szenvedélyt a General Manager és az erőnléti edző részéről. – kezdte nyilatkozatát Steve Kasper - Imádom a jégkorongot és imádom az új kihívásokat. Tisztában vagyok vele, hogy a DVTK egy stabil hátterű multisport klub, a jégkorongnak pedig nagy hagyománya van a városban. A körülmények adottak lesznek, hogy kiszolgáljuk a szenvedélyes szurkolótáborunkat. Szerencsésnek érzem magam, hogy több nagyszerű városban és országban dolgozhattam a karrierem során, nagyon várom, hogy új élményeket szerezzek Magyarországon. Remélem, hogy életreszóló kapcsolatokat építhetek ki Miskolcon. Az a típusú edző vagyok, aki elvárja a fegyelmezettséget. Szeretek nyugalmat árasztani a játékosaim felé és kimutatni, hogy hiszek bennük. Minden edzést és minden meccset lelkesen várok, úgy tekintek ezekre, mint remek alkalmak a fejlődésre. Sokat adott nekem a hoki és szeretném továbbadni azt a tudást, amit az évek során elsajátítottam. Egy olyan csapatot szeretnék látni a jégen, ami egy erős alapra építve több játékrendszerben is képes játszani. Hiszek abban, hogy a fejlesztés, a játékrendszer és a kreativitás sikeresen tud együttműködni. A kemény munka mindig kifizetődik, szeretném elérni, hogy a játékosok örömmel jöjjenek a jégcsarnokba dolgozni. Bízom benne, hogy olyan csapatunk lesz, akik büszkévé tudják tenni a szurkolótáborunkat. Sok jó dolgot hallottam már a DVTK szurkolókról, akik nagymértékben tudják segíteni a csapatot. Várom már, hogy találkozhassak velük, addig is pedig a nyár folyamán feltérképezem a ligát és a csapatunkat, valamint elkészítem az edzésterveket annak érdekében, hogy felkészülten kezdhessük meg a közös munkát a következő szezonra.

- Olyan vezetőedzőt kerestünk, aki rendszerben gondolkozik, minden részletre kiterjedően tudja irányítani a munkát, nyitott gondolkodású és partnerként kezeli a kollégáit. Steve Kasper megfelel ezeknek a kritériumoknak, a tárgyalások során éreztük, hogy motivált és szeretne maradandót alkotni a DVTK Jegesmedvéknél. Örülünk neki, hogy egy ilyen szakembert sikerült bevonni a magyar jégkorong közegébe. A jégkorong legmagasabb szintjein dolgozott, de nem csak emiatt esett rá a választásunk. – mondta Láda Balázs a DVTK Jegesmedvék General Managere.

Névjegy

Név: Steve Kasper
Születési idő: 1961.szeptember 28.
Születési hely: Montréal, Kanada
Állampolgárság: kanadai

Edzői pályafutása

2023/2024 DVTK Jegesmedvék (Erste Liga) - vezetőedző
2018-2020 Kunlun Red Star (KHL) - másodedző
2018/2019 KRS Heilongjiang (MHL) - vezetőedző
2017/2018 Kína U18 válogatott - vezetőedző
2012-2015 Toronto Maple Leafs (NHL) – scout igazgató
2009-2012 Toronto Maple Leafs (NHL) - scout
2007/2008 Yarmouth Mariners (MJAHL) - vezetőedző
1995-1997 Boston Bruins (NHL) - vezetőedző
1994/1995 Providence Bruins (AHL) - vezetőedző
1993/1994 Boston Bruins (NHL) - másodedző

Játékos pályafutása

1992/1993 Philadelphia Flyers (NHL), Tampa Bay Lightning (NHL)
1991/1992 Philadelphia Flyers (NHL)
1989-1991 Los Angeles Kings (NHL)
1981-1989 Boston Bruins (NHL)
1979-1981 Verdun/Sorel Eperviers (QMJHL)
1977-1979 Verdun Eperviers (QMJHL)