Nagy képen: Bacsó Zsófia, a DVTK HUN-Therm játékosa a MEFOB négyes döntőjének All-Star csapatában (Fotó: MEFOB)

Április 30. és május 1. között rendezték meg  Debrecenben a MEFOB Női Kosárlabda Egyetemi Bajnokság négyes döntőjét. A Miskolci Egyetem női csapatának oszlopos tagja volt a DVTK HUN-Therm négy játékosa - Bacsó Zsófia, Márkusz Lilla, Oláh Fruzsina és Vég-Dudás Anna is.

A torna elődöntőjében a Miskolci Egyetem együttese 60-37-re maradt alul a TFSE-MTK gárdájával szemben, a másik elődöntőben a BEAC csapata szoros küzdelemben, 59-55-re győzte le a győri együttest. A döntőben végül a budapesti csapatok csatáját 55-47 arányban a BEAC nyerte, a bronzmérkőzésen pontgazdag mérkőzésen a diósgyőri játékosokat is felvonultató Miskolci Egyetem győzött 90-99-re.

A négyes döntő után megválasztották a torna legjobbjait, ahol több DVTK játékos is kitüntetésben részesült. Oláh Fruzsina, a DVTK HUN-Therm fiatal játékosa a Miskolci Egyetem színeiben - a győri Rozmán Lillával holtversenyben - a torna legeredményesebb játékosa lett 46 szerzett pontjával. A négyes döntő All-Star csapatába is került diósgyőri fiatal: Bacsó Zsófiát beválasztották a legjobb öt játékos közé.

Oláh Fruzsina, a DVTK HUN-Therm játékosa a torna legeredményesebb játékosa lett a Miskolci Egyetem színeiben (Fotó: MEFOB)

 

MEFOB Női Kosárlabda Egyetemi Bajnokság négyes döntő

Elődöntők

UNI Győr - ELTE BEAC 55-59
Miskolci Egyetem - TFSE 37-60

Bronzmérkőzés

UNI Győr - Miskolci Egyetem 90-99

Döntő

ELTE BEAC - TFSE 55-47

 

A négyes döntő All-Star csapata

Dúl Terka (TFSE)
Rozmán Lilla
Perl Zsófia (UNI Győr)
Bacsó Zsófia* (Miskolci Egyetem)
Salamon Zsófia (ELTE BEAC)

*a DVTK HUN-Therm játékosa