Diósgyőri vezetéssel kezdődött az NB II. Észak-keleti csoport 21. fordulójújának miskolci rangadója, ahol öt perc után kétgólos vezetéssel fordultak a piros-fehérek az Acélváros ellen (4-2). A folytatásban megmaradt a hazai fölény (8-6), ám a vendégek az első félidő felétől először visszazárkóztak, majd átvették a vezetést is (8-9), amit hazai időkérés követett. Az egy perces pauza után fordítani tudott a DVTK, amivel háromgólos, 16-13-as előnnyel vonulhattak a szünetre.

A második játékrész elején folytatva a kiváló játékot hét góllal is elléptek Molnár Andrásék (22-15), azonban a 41. perctől az Acélváros újra magára talált. A vendégek először három gólra zárkóztak az 50. percre (25-22), majd a végjátékhoz érkezve egy gólra közelítették meg a DVTK-t (27-26). Az utolsó három percben habár a diósgyőriek mindent megtettek a győzelemért végül az Acélváros 28-28-ra egyenlíteni tudott másodpercekkel a lefújás előtt, amivel egy pontot elhoztak a Generáli Árénából. A pontosztozkodással a Diósgyőr azonban megőrizte a 2022/23-as idényben a hazai veretlenségét, amivel nagy valószínűséggel a második helyen zárja majd a bajnokságot első évében, ha a Mezőkövesd a hátralévő két meccsén legalább legalább egy pontot szerez.

A városi rangadón Gulácsi Bálint hat, Gál András és Kecskés Dániel négy-négy gólt szerzett, míg összességében 11 diósgyőri játékos talált be.

Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet, 21. forduló

DVTK - Acélváros 28-28 (16-13)

Miskolc, Generáli Aréna

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: Lehetne magyarázatokat keresni …..de teljesen felesleges! Az ellenfelünket  a dícséret illeti, engem és a csapatomat pedig elmarasztalás! De azt nem szabad elfelejteni,hogy ezüstérmesek lettünk! És legyünk realisták, ebben a szezonban ez nekünk ARANY! Szeretném/szeretnénk megköszönni valóban MINDENKINEK aki mellettünk volt és velünk szimpatizált! Ez egy jó év volt ami sok mindenre megtanított Bennünket amit a jövőben tudnunk kell kamatoztatni!

 

A DVTK frissen feljutott kézilabda csapata így 19 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel zárta az NB II. Észak-keleti csoportját, ahol jelenleg a kettővel több lejátszott mérkőzés miatt az első helyen áll a jóval esélyesebb Mezőkövesd előtt, ám várhatóan a bajnokságot végül az ezüstérmes helyen fejezik majd be a piros-fehérek egy fantasztikus szezon lezárásaként.