Május második hétvégéjén a jó idő ritka jelenség volt Magyarországon, szerencsére a napsugarak vasárnap délelőtt-kora délután pont a megfelelő helyen törték át a felhőket: A DVTK Edzőközpontjában ugyanis igazi örömfocira bukkantak a nógrádi és borsodi labdarúgók révén. Tizennégy településről tizenkilenc csapat, közel kétszáz gyerek érkezett a gyönyörű, tökéletesen előkészített diósgyőri sporttelepre, hogy eldöntsék, mely csapatok képviselhetik régiójukat az őszi, országos nagydöntőben.
A játékosokat Maka István, a Felzárkózó települések sportszakterületi vezetője és Polényi Tamás, a DVTK szervezési vezetője köszöntötte. 

- Nagy nap ez a mai Diósgyőrben. Az NB I.-be bajnokként feljutott felnőtt csapatot ünnepelhetjük közösen. Közösen, hiszen erre a nagy érdeklődéssel várt találkozóra benneteket is meghívtuk - emlékeztetett köszöntőjében Polényi Tamás, a DVTK LSA szervezési vezetője. -  Emellett azonban a fociról is szól ez a nap, hiszen azért jöttetek el hozzánk, hogy megmutassátok mit tudtok, és a sportolás közben jól érezzétek magatokat. Örülünk, hogy a DVTK, mint a régió meghatározó multisport klubja része lehet ennek a rendezvénynek. Kívánom, hogy érezzétek jól magatokat, játszatok jó mérkőzéseket, és térjenek hozzánk gyakran vissza.

A megnyitó után nagyon gyorsan a foci vette át a főszerepet: két korosztályban (U12, U15) négy pályán egyszerre folyt a játék. A nagydöntő kivívásának lehetősége ráadásul nem csak gyerekekre volt lelkesítő hatással, a pályák széléről is folyamatos volt a drukkolás, olyannyira, hogy még a szomszédban zajló utánpótlás tornáról is átnéztek a szurkolók, sőt, a délelőtt folyamán még a DVTK női játékosai is kijöttek megnézni egy-egy mérkőzést.
A torna után pedig az igazi profik vették át a főszerepet, a diósgyőri klub jóvoltából ugyanis minden gyerek és kísérő meghívást kapott a DVTK – ETO FC Győr mérkőzésre.
A játékosok egészségügyi biztosítását a Máltai Mentőszolgálat látta el, míg a mérkőzéseket a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod vármegyei szervezetének révén profi játékvezetők vezényelték le. 

A második selejtező végeredménye, és egyben továbbjutói

U12

1. Karancsság
2. Rimóc 1
3. Gadna
4. Rimóc 2

U15

1. Karancsság
2. Zemplénagárd
3. Martonyi
4. Litke

Fotó: Majoros Árpád Csaba, Siroki Péter.