- Hogy alakultak az elmúlt napok, hetek, olyan volt-e a felkészülés, mint amilyennek eltervezted?
- Szerencsére a teljes kerettel tudtam készülni az elmúlt két hétben, és külön öröm, hogy csatlakoztak hozzánk a felnőtt csapatból azon játékosok, akik életkoruknál fogva még pályára léphetnek az U20-as bajnokságban. A lányok edzésmunkáján látszik, hogy érzik a tétet és a döntő súlyát, ennek megfelelően nagyszerűen dolgoztak a fináléra készülve.

- Csak az első, elődöntő találkozó biztos, mégpedig a házigazda Békéscsaba ellen. Mit vársz attól az összecsapástól?
- Szeretnénk a napot győzelemmel kezdeni és belépni a döntő kapuján! Már kétszer is találkoztunk velük a szezonban, ahol egyszer mi, egyszer ők örülhettek a végén. A vereség alkalmával a nap második találkozóján, fáradtan tudtunk egy szoros mérkőzést játszani, míg a hazai körülmények között legyőztük a csabaiakat. Ha megcsillogtatjuk azokat az erényeket, amikre egyébként a lányok képesek, koncentrált és kreatív röplabdát mutatunk be, akkor le tudjuk győzni a házigazdákat.

- Siker esetén ki lehet a csapat ellenfele a döntőben?
- Azt gondolom, hogy a Szolnok lesz a döntő egyik résztvevője - nagyon remélem, hogy a másikak mi. A szolnokiak nagy előnye, hogy a Jászberénynek péntek este osztályozós mérkőzésen kell pályára lépnie a Kispest ellen, és az NB I-es és az U20-as csapatok nagyfokú átfedése okán biztos, hogy egy fáradtabb Jászberényt kell majd két vállra fektetniük.

 

- Hogy látod, fejben milyen állapotban vannak fiataljaink a döntő napja előtt?
- Ahogy közeledik a finálé napja, úgy egyre inkább látszik rajtuk, hogy mind koncentráltabbak és elszántabbak. A múlt héten még semmiféle izgatottságot lehetet észrevenni az edzéseken, most már azért látszik az arcokon a drukk és a várakozás. A tavalyi szezonban a csapatból már három játékossal átéltem ezt a várakozást és a döntő izgalmát, bízom abban, hogy az ő ilyen irányú tapasztalatuk egy kis mentális segítséget tud majd nyújtani a fiataloknak.

 

- Ennek a "lelki tehernek" az elviselésében nagy segítséget nyújthat majd Kundrák Eszter jelenléte is a kispadon.
- Valóban, Eszter a saját mérkőzései okán az eddigi találkozókon ritkábban tudott az összecsapásainkon jelen lenni, de azért érezni mostani jelenlétének a pozitív hatását. Aktív játékosként sok olyan észrevétele van, ami lehet, hogy edzőként a pálya széléről nem is jutna eszembe. Személyisége az edzéseken is pozitív dopping a fiatalok számára, mégiscsak egy tapasztalt, NB I-es bajnok játékosról van szó.

- Milyen eredménnyel lennél elégedett a döntő másnapján felébredve?
- Számunkra már a döntőben való részvétel is felér egy győzelemmel, de ha már ott vagyunk, akkor nem akarunk szimpatikus vesztesek lenni, minden labdamenetben küzdeni fogunk! Így azt kell mondanom, hogy bármilyen eredménnyel elégedett leszek, ha azt fogom látni, hogy a lányok mindent megtettek abból, amit elvárok tőlük és mindent ki is adtak magukból, hajtottak és küzdöttek. Ha úgy veszítünk, hogy közben „meghaltunk” a pályán, akkor egyrészt rettentően büszke leszek a csapatomra, másrészt mi leszünk az elsők, akik gratulálnak majd az ellenfélnek! De ilyenre most még gondolni sem akarok, sportolók vagyunk, így nem is mondhatok mást, mint hogy cél minimum a dobogó, de ha lehet, annak is a legmagasabb foka!

Leány U20 II. osztály Kelet - Döntő

2023. május 20. - szombat
Békéscsaba, Békéscsabai Röplabda Akadémia

Menetrendje

11:00 Békéscsabai RSE-Kék - DVTK
13:00 Szolnok SPC - Jászberény RK

Az elődöntők vesztesei a bronzéremért, a győztesek a bajnoki címért lépnek pályára.