Országos U16-os Bajnokság, 
A-csoport, 12. forduló

Debreceni VSC-DLA U16 - Diósgyőri VTK U16 3-2 (1-0)

Debrecen-Pallag. Játékvezető: Medovarszki János (Petrovszki Péter, Kató Benedek).

Debreceni VSC-DLA U16:  Dmytro Shakhanov - Balogh Máté, Gergely Balázs, Bodnár Balázs, Egri Imre, Mona Árpád, Tóth Bence, Dávid Kende, Patai Dávid, Kis Gyula. Vezetőedző: Joó Zsolt. 
Diósgyőri VTK U16: Soós Bálint - Szakos Bence, Kovács Dániel, Miskolczi Donát, Kapitány Gergő, Purzsa Xavér, Ferenczi Soma, Tucsa Szilárd, Bohdan Kovalov, Nagy Bence, Zanócz Áron. Vezetőedző: Icsó Zsolt.

Csere: Kovács Dániel helyett Béres Dániel és Bohdan Kovalov helyett Derzsényi Ákos a 46., Purzsa Xavér helyett Jászberényi Péter az 57., Dávid Kende helyett Lovas Bertold és Bodnár Balázs helyett Lólé Béla a 62., Balogh Máté helyett Árva Zalán a 66., Egri Imre helyett Perpék Szabolcs a 86., Patai Dávid helyett Szabó Milán a 89. percben.
Sárga lap: Purzsa Xavér a 26., Kapitány Gergő a 91. perben. 
Gólszerző: Dávid Kende (1-0) a 23., Szakos Bence (1-1) a 49., Béres Dániel (1-2) az 56., Lólé Béla (2-2) a 74., Perpék Szabolcs (3-2) a 86. percben.

Joó Zsolt: – Az első félidőben jó játékminőség mellett sok helyzetet tudtunk kialakítani, amiből csak 1 gólt sikerült szereznünk. A második félidőben a vendégcsapat megfordította az állást, viszont a játékosok ezután jól reagáltak és még kétszer sikerült betalálni.
Gratulálok a csapatnak és a stábnak!

Icsó Zsolt: - Mivel húsz nap alatt hét mérkőzést játszunk, ezért a szerdai Kisvárda-meccshez képest hét helyen változtattunk a kezdőcsapaton. Több játékosunk kisebb sérüléssel bajlódik, többen pedig pihenő napot kaptak a szombati folytatásra. Az első félidő értékelhetetlenre sikerült. Mind játékban, mind hozzáállásban nagyon keveset kaptunk a játékosoktól. Ellenfelünk könnyen, többgólos előnybe is kerülhetett volna, Soós Bálint remek védéseinek köszönhettük, hogy csupán minimális hátrányban voltunk. A szünetben rendeztük a sorokat, ennek köszönhetően a második félidő minden szempontból jobban nézett ki. Megfordítottuk az eredményt és a helyzeteink számát tekintve könnyen lezárhattuk volna a mérkőzést. Ezt nem tettük meg, ahogy szerdán sem. Ellenfelünk az utolsó tizenöt percben újítani tudott, és két oldalról érkező beadást követően megnyerte a találkozót.

Fotó: DVSC-DLA