Új vezetőedzővel, az európai mesteredző végzettségű Molnár Andrással vágott neki a megyei bajnoki cím után az NB II. Észak-keleti csoportjának a DVTK 2021-ben újjáalakult kézilabda csapata. A bajnokság újonca továbbra is borsodi fiatal játékosokra építve kezdte meg első NB II-es idényét, ahol a vezetőedző a szezon előtt a tanulóévre egy stabil és harcos csapat magjának kialakítását tűzte ki célul.

A piros-fehérek 2022 szeptemberében a DEAC II. csapata ellen magabiztos sikerrel indították az idényt, amit a jelenből visszatekintve a kulcsfontosságú Mezőkövesdi KC elleni idegenbeli találkozó követett, ahol a Diósgyőr habár megszorongatta a toronymagas bajnokesélyes matyókat, de végül szoros csatában három gólos vereséget szenvedett.

 

A harmadik fordulótól kezdve azonban páratlan sorozat vette kezdetét, ami során sorozatban 15 győzelmet arattak a DVTK játékosai. A széria alatt Molnár Andrásék legyőzték a jóval tapasztaltabb Nyírbátort, idegenben a városi rivális Acélvárost és 1200 néző előtt egy vérbeli borsodi rangadón a listavezető Mezőkövesdet. Utóbbi találkozón azonban a Diósgyőr eggyel kevesebb góllal tudott nyerni, mint ősszel a jelentős NB I-es múlttal rendelkező Mezőkövesd, így nem történt változás a tabellán.

A bajnokság finisére a piros-fehérek habár elfáradtak és 210 nap után megszakadt a győzelmi szériájuk, így is megőrizték az ezüstérmes pozíciót, ami mellett hazai pályán is veretlen maradt a bajnokság újonca 10 győzelemmel és 1 döntetlennel.

 

A DVTK felnőtt kézilabda csapata összességében 39 ponttal (19 győzelem - 1 döntetlen - 2 vereség) a bajnokságban a második legtöbb gólt dobva (767 - 34,86-os meccsenkénti átlag) és a második legkevesebbet kapva (564 - 25,64-es meccsenkénti átlag) a második helyen végzett első NB II-es idényében, amivel éppen nem került az osztályváltás kapujába, ám így is kiváló idényt zárt.

 

A játékosok és a stáb tagjai a szezont lezáró évzárón a DVTK Stadion VIP termében vehették át ezüstérmeiket, ahol a klub elnöke Sántha Gergely, a DVTK SE főtitkára Szabó Tamás, a kézilabda szakosztály vezetője Mike Martin, a B.-A.-Z. vármegyei kézilabda szövetség elnöke Barnóczki László és a Heves vármegyei kézilabda szövetség elnöke Szabó Péter is részt vett. Az évzárón díjazták a Diósgyőr hazai gólkirályát Kohlrusz Leventét (118 gól), és az év utánpótlás edzőjét Montovay Pétert, aki az U18-as csapat felkészülését irányította.