dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Bajnokság - III. osztály, Kelet -  "B" Döntő

Az elődöntőben a DEAC fiataljai ellen kellett pályára lépnie a DVTK röplabdázóinak. A debreceniek a találkozó folyamán esélyt sem adtak a piros-fehéreknek, három simán megnyert szettel húzták be a találkozót és jutottak be a harmadosztály döntőjébe. A bronzmérkőzésen a házigazda Nyíregyházától elszenvedett vereség után az UTE csapata volt az ellenfél. Az első szettben nyoma sem volt a DEAC elleni találkozón mutatott gyengébb játéknak, nagyon sima szettgyőzelemmel nyitottak a diósgyőriek és a folytatásban is a DVTK volt eredményes. A 2-0-ás előnyben aztán visszaesett a csapat teljesítménye és az újpestiek is javították saját hibáikat, így végül egy kiélezett ötödik szettel megfordították a mérkőzést és megnyerték a találkozót ezzel megszerezve a bronzérmet is. 

2023. május 27. - szombat
Nyíregyháza, Bem József Általános Iskola

DEAC – DVTK 1:3 (16; 17; 18)

DVTK – UTE 2:3 (13; 23; -20; -15; -14)

A csapat tagjai

Espán Léna, Bachner Blanka, Fojtán Hanna, Kovács Flóra Sára, Aggod Zsófia, Herperger Dóra, Tóth Hanga Ágnes, Dulai Flóra, Duró Dorka, Vadász Vivien, Magyar Alíz, Tóth Diána

Vezetőedző: Kundrák Gáborné
Másodedző: Németh Szabolcs

Edzői értékelés

Kundrák Gáborné: A nap első találkozóját megelőzően látszott a lányokon az akarat, de talán pont ezért voltunk pontatlanok és bátortalanok, aminek a következménye lett a vereség. A DEAC az alapjátékot sokkal magabiztosabban játszotta, kevesebbet hibáztak, míg nálunk sok volt a ki nem kényszerített hiba. A bronzcsatát nagyon szépen kezdtük, minden játékelemben jobbak voltunk az ellenfélnél. A harmadig szettől kezdve aztán valami megváltozott, nagyon sok hibával kezdtünk el játszani. Emellett vagy ennek köszönhetően feljavult az UTE játéka is. Az ötödik szettben nagyot küzdöttek a lányok, öröm volt nézni, ahogy egymásért harcolnak. A találkozó "csak" egy bronzmérkőzés volt, ám színvonalában felért egy döntővel. Sajnos az utolsó labdát az UTE ütötte be, így nem sikerült megszerezni a bronzérmet. Az egész szezont tekintve nagyon büszke vagyok a lányokra, gratulálok nekik hisz rengeteg fejlődtek az év folyamán. Ezúton is köszönöm nekik az egész éves munkájukat.