- A Miskolci Egyetem egyik legfontosabb célja, hogy minél több tehetséges fiatal találkozzon az egyetemi világgal - emelte ki az együttműködés kapcsán Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. - Ehhez azonban többek között arra van szükség, hogy az egyetemünk szélesítse kapcsolatrendszerét minden olyan szervezet és esemény irányába, amely a fiatalok számára vonzó. Ezért ott kell lennünk mindenütt, ahol a fiatalok jelen vannak. Ezért leszünk jelen a DVTK Stadionban a Diósgyőrfeszten, és ezért szeretnénk együttműködni minél többször a DVTK-val.

- Nagyon örülök annak, hogy a sportolók után magyar zenei sztárok és világsztár érkezik Diósgyőrbe, a DVTK Stadionba - hangsúlyozta Dr. Kiss János országgyűlési képviselő. - Örömteli, hogy a választókerület két meghatározó szervezete, a Miskolci Egyetem és a DVTK új szintre emelte a köztük lévő együttműködést. A fiatalok mindennapjait kitöltő tanulást, sportolást és a kultúrát érdemes egységben kezelni, és akkor bízhatunk abban, hogy egyre több fiatal dönt Miskolc mellett.

- Ezen a hétvégén különleges fesztiválhelyszínné változik a DVTK Stadion, nyolc élő koncertet élvezhet a közönség - tette hozzá Orosz Gábor, a Diósgyőrfeszt fesztiváligazgatója. - Rúzsa Magdi, a Wellhello, a Hooligans, BSW, a TNT, a Honeybeast és Paulina koncertje után a fesztivált a szupersztár DJ, a belga Lost Frequencies szettje zárja. A hatalmas színpad, világszínvonalú hang- és fénytechnika mellett gigantikus lézershow is színesíti majd a programot. A Miskolci Egyetem és a fesztiválszervezők közt létrejött együttműködésnek köszönhetően az egyetem nappali tagozatos hallgatói, diákigazolványuk bemutatása mellett 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak belépőt a helyszínen. Így a 12 990 forintos állójegy kedvezményes ára mindössze 6 495 forint lesz.