Országos U16-os Bajnokság, 
A csoport, 14. forduló

MTK Budapest U16 - Diósgyőri VTK U16 2-2 (1-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, Játékvezető. Kurali Zoltán (Áy János Hunor, Sirokmán Alex).
MTK Budapest U16: Pirigi P. - Jádi B., Csikós M., Vörös P., Freyer K., Zoltai L., Molnár P., Weisz P., Varga M., Kugyela Z., Lisóczki H. Vezetőedző: Bodnár Gábor. 
Diósgyőri VTK U16: Soós B. - Szabó M., Kiss L., Kovács D., Jászberényi P., Vass L., B. Kovalov, Nagy B., Derzsényi Á., Szakos B., Zanócz Á. Vezetőedző: Icsó Zsolt. 

Csere: Lisóczki H. helyett Molnár M. a 71., Kovács D. helyett Gyenes R. a 71., Szakos B. helyett Purzsa X. a 71., B. Kovalov helyett Orosz D. a 80., Derzsényi Á. helyett Miskolczi D. a 80., Weisz P. helyett Urbán M. a 88., Varga M. helyett Gamauf Zs. a 88. percben. 
Sárga lap: Derzsényi Á. a 38., Csikós M. a 61., Varga M. a 89. percben. 
Gólszerző: Weisz P. (1-0) a 46., Kovács D. (1-1) az 57., Freyer K. (2-1) a 71., Jászberényi P. (2-2) a 90. percben. 

Bodnár Gábor: - Az elejétől kezdve nagyon jól játszott a csapat. Az ellenfél letámadásait látványos játékkal játszottuk ki, ezek után pedig több nagy helyzetünk volt az egész mérkőzés során. A góljainkat is ezekből szereztük, ami külön öröm, mert ezekért a pillanatokért dolgozunk nap, mint nap. 2-1-es vezetésnél több lehetőségünk volt lezárni a mérkőzést, ami sajnos nem sikerült és a végén egy beadás után a DVTK ki tudott egyenlíteni. Több olyan mérkőzésünk volt az egész tavaszi szezonban, mint a mostani, ahol játékban nagyon fölé tudtunk kerekedni a riválison. Jövőre a cél az lesz, hogy még tovább fejlődjünk, aminek következtében megnyerjük az ilyen találkozókat.

Icsó Zsolt: - Nagy élmény volt az újonnan átadott Sándor Károly Akadémia centerpályáján játszani.  Mind a két csapat futballozni akart és támadólag lépett fel. Ennek köszönhetően jó mérkőzés alakult ki. Az első félidőben labdabirtoklási fölénye volt az MTK-nak, viszont a pozitív átmeneteinkkel nem tudtak mit kezdeni.  Négyszer álltunk az ellenfél kapusával szemben, amiből sajnos egyet sem tudtunk gólra váltani. A találkozó ezen szakaszában lezárhattuk volna a vitás kérdéseket, de nem tettük. Ezt a futball a félidő előtti másodpercekben meg is büntette. Ellenfelünk a szélen megbontott minket és megszerezték a vezetést. A második játékrészt nagyon jó ritmusban kezdtük és nyomás alatt tudtunk tartani az ellenfelünket. Ennek köszönhetően hamar tudtuk egalizálni az eredményt. Az egyenlítő gól után kiegyenlítetté vált a játék, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. Egy védekező szögletnél elkövetett hibánkat, kegyetlenül megbüntetett az ellenfelünk. Az utolsó húsz percben hatalmas energiákat mozgósítottunk a zsinórban lejátszott hetedik mérkőzésünkön, ennek meg lett az eredménye, hiszen sikerült ismét kiegyenlítennünk. A hosszabbításban mindent egy lapra feltéve támadtunk és az esélyünk is megvolt a győzelemre, de végül döntetlennel zárult a találkozó.  Gratulálok a csapatomnak ehhez a mérkőzéshez, és az egész évhez egyaránt. A 2007-es születésű játékosok rengeteg mérkőzést játszottak a 2022-2023 as szezonban. Ősszel már bebiztosítottuk a bentmaradást a Kiemelt csoportban. A második félév pedig a felfelé versenyeztetésről szólt. A legügyesebb gyerekek az U17-ben, az U19-ben futballoztak hétről-hétre és egy játékosunk az NB III.-ban is bemutatkozhatott. Összességében a játékosok remekül helytálltak több fronton is, és ami a legfontosabb: egyénileg rengeteget fejlődtek. Köszönöm a csapatnak és a stábnak az egész éves közös munkát, jó pihenést kívánok mindenkinek!

Fotó: sandorkaroly.hu