Szalayné Sebők Éva U17 Országos Bajnokság - II. osztály, Kelet - 5-9. helyért

A nap első találkozóján a DVTK a házigazda szolnokiak ellen lépett pályára. Nehezen indult a találkozó, hisz az első szettet magabiztosan, tizenkét pontos előnnyel behúzta a Szolnok csapata. A folytatásban aztán megrázták magukat a piros-fehérek és folyamatosan ellenfelük felé kerekedve, egyre magabiztosabb játékkal végül 3-1 arányban megnyerték a mérkőzést. Az ötödik helyért rendezett találkozón a Szegedi RSE ellen léptek pályára a diósgyőriek. Az első szettben csak a ráadás döntött, így az első szettet a csongrádiak nyerték. A folytatásban aztán már nem sikerült nem hogy szettet nyerni, de szoros eredményt sem kiharcolni, így végül a Szeged nyerte a találkozót. Ezzel a DVTK U17-es csapata a másodosztály 6. helyén zárta a bajnokságot.

2023. június 4. - vasárnap
Szolnok, Jendrassik György Gépipari Szakgimnázium

Szolnoki SPC - DVTK 1:3 (13; -18; -12; -8)

DVTK – Szegedi RSE 0:3 (-25; -15; -19)

A csapat tagjai

Fojtán Hanna, Horváth Lili, Bari Csenge, Mátyás Zsófia, Németh Barbara, Bódis Blanka, Dulai Flóra, Harsányi Zita, Vadászi Vivien, Kőhalmi Virág, Aggod Zsófia, Tóth Hanga

Vezetőedző: dr. Szabó Éva
Másodedző: Németh Szabolcs

Edzői értékelés

dr. Szabó Éva: Nagyon nehéz szezon van a hátunk mögött, hiszen az U17-es csapat tagjaiból év közben folyamatosan felkerültek az NB I-es felnőtt csapatba azok a játékosok, akik munkájukkal, tudásukkal és hozzállásukkal alkalmasak volatk arra, hogy a felnőtt csapat edzésein és mérkőzésein részt vegyenek. Ez nagymértékben meghatározta a serdülő csapat összetételét, taktikáját és az utánpótlásbajnokságban való szereplését. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a játékosaim közül sokan felkerültek a felnőtt csapathoz és meghozták a várva várt eredményt. Úgy gondolom, hogy egy edzőnek a legfontosabb feladata, hogy neveleje a tehetségeket és amikor eljön az idő a fejlődésük érdekében továbbadja őket. Gratulálok mindenkinek az egész éves munkájához és jó pihenést kívánok a nyári szünidőre!