A FIBA hivatalos közleményének értelmében selejtező során vívhatja ki a DVTK HUN-Therm, hogy a tavalyi szezon után a 2023-2024-es bajnoki idényben is az Euroliga főtábláján szerepelhessen. Az Euroliga csoportkörébe összesen 16 csapat jut be, 13 csapat egyenes ágon került a főtáblára, míg további 6 csapatot soroltak a selejtező ágra. A csoportok és a selejtezők végleges sorsolást augusztus 9-én tartják majd Münchenben.

A nemzetközi szövetség döntése értelmében a selejtezőt játszó csapatat a klubok hároméves teljesítményindexe alapján készített rangsor szerint kiemelt és nem kiemelt kalapokra osztják, a DVTK HUN-Therm a kiemelt kategóriába került. A szabályok értelmében Völgyi Péter csapata az ACS Sepsi-SIC (román), a London Lions (brit) és a Beşiktaş (török) csapatai közül kaphat ellenfelet a selejtezőre, mely oda-visszavágós formátumban történik majd.

A selejtező párharcok első mérkőzéseit szeptember 20-án, a visszavágókat szeptember 27-én rendezik majd, a kiemelés értelmében a DVTK HUN-Therm a visszavágót játssza majd hazai környezetben, a DVTK Arénában. A selejtező során kieső csapatok az Európa Kupában folytatják a nemzetközi szereplést.

                                                                                   Kép forrása: FIBA

Egyenes ágon főtáblára jutott csapatok

Fenerbahce Alagoz Holding (török)
Valencia B.C. (spanyol)
LDLC ASVEL Feminin (francia)
Beretta Famila Schio (olasz)
ZVVZ USK Praha (cseh)
AZS UMCS Lublin (lengyel)
Cukurova Basketbol Mersin (török)
Casademont Zaragoza (spanyol)
Basket Landes (francia)
SERCO Uni Győr (magyar)
Virtus Segafredo Bologna (olasz)
Perfumerias Avenida Salamanca (spanyol)
Villeneuve d'Ascq-LM (francia)

Selejtezőbe jutott csapatok

TTT Riga (lett) – kiemelt
MKS Polkowice (lengyel) – kiemelt
DVTK HUN-Therm (magyar) – kiemelt
ACS Sepsi-SIC (román)
London Lions (brit)
Besiktas (török)