- Először is gratulálunk az U18-as Európa-bajnokságon elért nagyszerű eredményhez! Milyen volt számodra ez kontinensviadal, mennyire vagy elégedett saját magaddal? Van kedvenc emléked, pillanatod az Eb-ről?

Az egész Európa-bajnokság egy nagy lehetőség volt a számomra, mivel fiatalabb játékosként voltam a csapat tagja. Nekem ez egy hatalmas élmény volt. A csapat nagy részét már régóta ismertem, játszottam velük együtt korábbi összetartásokon és tornákon is, de most lehetőségem nyílt olyanokat is jobban megismerni és együtt játszani velük, akikkel korábban csak itthoni meccseken találkoztam - ellenfélként. Én nagyon szeretek nemzetközi meccseket játszani, mert sokkal másabbak, mint az itthoni bajnoki meccsek, másabb a játék ritmusa, és azért a csapatok színvonala is: mégiscsak a korosztály legjobbjai szerepelnek egy-egy ilyen tornán.

A saját teljesítményemmel nagyjából meg vagyok elégedve. Minden meccsen próbáltam a legtöbbet kihozni magamból. Ez nem feltétlen sikerült mindig, és nyilván voltak hibáim is, amiket még ki kell javítanom, de szerintem nagyjából sikerült teljesítenem az elvárásokat.

Nehéz kedvenc emléket választanom mert az egész egy nagyon jó emlék lesz, de ha választanom kéne az olaszok elleni meccset mondanám. Ott megmutatta a csapat hogy egy nagyobb hátrányból is lehet meccset nyerni. Senki nem adta fel egy pillanatra sem és a csapatnak együtt sikerült megfordítania a mérkőzést, rettenetesen boldogok voltunk a lefújást követően.

- Áttérve a klubkosárlabdára: a DVTK Akadémiáról kerülsz fel a következő idényre az első csapathoz. Mit jelent számodra, hogy lehetőséget kapsz a felnőttek között?

Számomra ez egy hatalmas lehetőség, hogy jövőre a felnőtt csapat tagja lehetek. Szerintem nagyon sokat tudok majd fejlődni a profi játékosok mellett. Természetesen tudom, hogy ebben az évben még nem lesznek magasak a játékperceim, de azon leszek, hogy minden percet, amit a pályán tölthetek, a lehető legjobban ki tudjam használni.

- Aho Tyrával a DVTK junior csapatában és az U18-as válogatottban is csapattársak voltatok, Völgyi Péterrel is dolgoztál együtt az utánpótlás-válogatottban. Segíti majd ez a beilleszkedésedet?

Szerintem ez nagyon sokat fog segíteni a beilleszkedésben, mivel nem lesz teljesen új az egész helyzet, lesznek ismerős arcok. Aho Tyrával a tavalyi évben nem csak együtt játszottunk, de együtt is laktunk, biztos vagyok benne, hogy  nagyon sokat tud majd segíteni nekem, hiszen tavaly ő végigjárta azt az utat, amit idén nekem kell majd. Völgyi Péterrel a nyári Európa-bajnokságon és az azt megelőző felkészülésen, összetartáson is dolgoztunk együtt, így az ő munkája sem lesz ismeretlen számomra. Minden adott, hogy a lehető leghamarabb be tudjak illeszkedni.

- Milyen célokkal, elvárásokkal érkezel a csapatba? Mit üzensz a Diósgyőri szurkolóknak?

Remélem segítségére leszek jövőre a csapatnak, és sikerül majd beilleszkednem. Ahogy már mondtam, szeretném jól kihasználni a játékperceket, de a legfontosabb, hogy hasznos csapattag legyek és nagyon sokat fejlődjek az év során. Már nagyon várom, hogy a szurkolók engem is megismerjenek, és hogy én is átéljem azt a hangulatot, ami a meccseken szokott lenni.