A magyar válogatott a kontinenstornán a B jelű csoportba került, ahol a házigazda litván csapat mellett Franciaországgal és Finnországgal küzd majd meg a továbbjutásért. A Tursics Krisztián szövetségi kapitány vezette magyar együttesben egy diósgyőri játékos szerepel, Oláh Fruzsina ugyanis helyet kapott az utazó keretben.

Július 29-én Magyarország a házigazda Litvánia ellen kezdte meg az Európa-bajnokságot Klaipedában. Már az első negyedben jelentős különbség alakult ki a felek között, tapintható volt a sebességbeli különbség a mieink javára. A litván együttes sem támadásban, sem védekezésben nem találta önmagát az első játékrészben, melyet 20 pontos előnnyel zárt a magyar válogatott. A lényegi kérdések gyakorlatilag a félidőben eldőltek (17-43), de a második félidőben is megőrizte jó játékát Tursics Krisztián csapata. Végül minden negyedet megnyerve, 34-72 arányban diadalmaskodott Magyarország.

Oláh Fruzsina a találkozón csereként beállva 9 percet töltött a pályán, de ez az idő is elegendő volt számára, hogy sikeresen szerezzen egy hárompontost, ezen felül még két lepattanóval is segítette társait a mérkőzésen.

A magyar csapat a B csoport második fordulójában Finnországgal csap majd össze vasárnap 14 óra 30 perctől. A találkozót ingyenesen meg lehet tekinteni élőben a FIBA YouTube csatornáján.

A teljes mérkőzés visszanézhető az alábbi linken:

U20 Leány Európa-bajnokság (2023)

Csoportkör 1. forduló

2023. július 29. (Klaipeda, Litvánia)

Litvánia - Magyarország 34-72 (7-27, 10-16, 9-15, 8-14)
A mérkőzés részletes statisztikája a FIBA oldalán böngészhető.