Az esemény ablakot nyit a sportág jövőjébe, hiszen a jégkorong akadémiák 2009-ben született játékosainak közös csapata, az Academy Select fűzi fel a korcsolyát, és lép jégre a szlovákiai HC Kosice (Kassa) és HK Poprad (Poprád) ellen.

A négy kiemelkedő magyar akadémiát (Budapesti Jégkorong Akadémia, DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia, Fehérvár Hockey Academy [FEHA19], Újpesti Jégkorong Akadémia) képviselő, tehetséges fiatal játékosokból álló vegyes csapat játékosainak a tornához vezető útját kemény edzések, lankadatlan elkötelezettség és a felkészült ellenfelekkel szembeni bizonyítási vágy szegélyezik.

A magyar jégkorong-akadémiák korosztályos csapatait olyan szenvedélyes edzők vezetik, akik értik a fiatal tehetségek nevelése és a versenyszellem ápolása közötti kényes egyensúlyt. Az Academy Select csapattal ezúttal a FEHA19 és az Újpest neves mentoredzői, Vesa Viitakoski és Mika Saarinen fognak dolgozni. A magyar Academy Select úgy lép pályára a tornán, hogy számolni kell vele.

A gazdag jégkorong-tradíciókkal és híres utánpótlás-nevelő műhelyekkel rendelkező Szlovákiából érkező HC Kosice és HK Poprad csapatai tapasztalatot és hagyományt hoznak a tornára. Ezek a klubok jelentős múltra tekintenek vissza az élvonalbeli tehetségek kinevelésében, így bizonyos, hogy komoly kihívást jelentenek majd a magyar Academy Select számára.

“Az újonnan induló kezdeményezésnek az az igazi értéke, hogy a négy államilag elismert jégkorong akadémia immár olyan tettek és valós programok terén is kooperál, melyek kizárólag tiszta szakmai gondolkodás és játékos központúság kapcsán jöhetnek létre. Ez az új program kiváló lehetőség lesz minden akadémiai műhelyben fejlődő tehetségnek, hogy még több kiemelt nemzetközi ingerrel találkozzon, ezzel is kibontva a fiatalokat. Ez a közös cél a legfontosabb érdeke mind a négy szervezetnek, azon dolgozunk együtt, hogy egyre több ilyen pluszt nyújtsunk a játékosainknak a jövőben.” - nyilatkozta Mayer Péter

A torna programja:

2023. Augusztus 26. – Szombat
16.00 Academy vs. Kosice Black
18.00 Poprad vs. Kosice White

2023. Augusztus 27. – Vasárnap
09.00 Academy vs. Kosice White
11.00 Kosice Black vs. Poprad
14.00 Academy vs. Poprad

Helyszín: Újpesti Jégcsarnok

Az Academy Select kerete:

Kapusok: Husti Csanád (ÚJA), Soós Lóránt (FEHA19)

Hátvédek: Kemény-Savovic Milán (BJA), Szilágyi Dávid (BJA), Fülöp Balázs (DVTK JJSA), Jóo Bertalan (FEHA19), Karikás Botond (ÚJA), Szabó Gergő (ÚJA), Séfer Milán (ÚJA)

Csatárok: Szénási Levente (BJA), Kóródi Zalán (BJA), Vónya-Tolner Ákos (BJA), Spisák Nándor (DVTK JJSA), Rákosi Lázár (FEHA19), Rákosi Máté (FEHA19), Kovács László Tihamér (FEHA19), Kovács Csaba (ÚJA), Kovács Bence (ÚJA), Baróti Bence (ÚJA), Károlyi Gergő (ÚJA), Gál Benedek (ÚJA), Szabó Máté (ÚJA)