A Jánosik és Társai Kft. több mint három évtizeddel ezelőtt kezdte meg a működését és az elmúlt 30 év alatt egy több mint ezer főt foglalkoztató, régiós szinten is kiemelkedő nagyvállalattá fejlődött. Az ötszörös MagyarBrands és négyszeres SuperBrands díjazású vállalat és a DVTK már több, mint 10 éve működik együtt különböző területeken, legyen szó akár a cég profiljába illő, a klub által igényelt speciális szakmunkákról vagy egyes szakosztályok támogatásában megjelenő összefonódásról. A fiatalok is kiemelt figyelmet kapnak az együttműködés során, a matematika és a fizika tantárgyakban kiemelkedő teljesítményt nyújtó, miskolci állami fenntartású gimnáziumokban tanuló középiskolások számára hirdetett DVTK Ösztöndíj programnak is jelentős támogatója. Ebbe a sorba illik bele a tavalyi évben megalapított, 500.000 Ft értékű DVTK-Jánosik Ösztöndíj is.

- Büszkék vagyunk arra, hogy létrehoztunk egy saját ösztöndíj programot is, amely a DVTK-Jánosik nevet viseli - kezdte Szabó Gábor, a cég marketingigazgatója. - Ennek a programnak a keretében olyan tehetséges utánpótlás sportolókat támogatunk, akik kiemelkednek nem csak sportteljesítményben, hanem tanulmányaikban is. A díj nem titkolt célja a tehetség gondozás, a fiatalok ösztönzése minél jobb tanulmányi és sporttevékenységre. Az elismerés bizonyítja, hogy az iskolai tanulmányok és a magas szintű sport igenis összeegyeztethető. Gratulálok az idén díjazott Kiss Bálintnak, s biztos vagyok benne, hogy jó helyre került támogatásunk. Kívánom, hogy dédelgetett vágya, hogy egyszer majd magára húzhassa a felnőtt válogatott címeres mezét teljesülhessen. Az ifjú tehetség eddigi sikerei alapot adnak arra, hogy ez ne csupán óhaj, hanem beteljesülés legyen. További sikereket kívánok, mind a tanulmányi előremenetben, mind a sportteljesítményben!

Kiss Bálint a 2018/2019-es szezonban viselte először a DVTK szerelését. A fiatal belső védő az évek folyamán nem csak a piros-fehérek, hanem a korosztályos magyar válogatottak alapemberé is vált, összesen 15 alkalommal lépett pályára a nemzeti tizenegyben.

- Óriási megtiszteltetés számomra ez az ösztöndíj - folytatta Kiss Bálint, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia játékosa. - Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki az eddigi pályafutásom során - akár csak egy edzés vagy egy jó tanács erejéig is - de segítette karrieremet. Remekül érzem magam Diósgyőrben, biztos vagyok benne, hogy a fejlődésem szempontjából a legjobb helyen vagyok. Igyekszem minden edzésen és mérkőzésen a tőlem telhető maximálisat nyújtani a jövőben is, ezzel is meghálálva a belém vetett bizalmat. Célom az, hogy idővel nem csak az utánpótlás, hanem a felnőtt válogatott címeres mezét is magamra öltsem!

- Megtisztelő számunkra és nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy az idei évben a DVTK LSA egy fiatal növendékét díjazták a DVTK-Jánosik ösztöndíjjal - zárta Simon Miklós, az akadémia szakmai igazgatója. - Mindig öröm az, ha egy cég a jövőbe fektet azáltal, hogy ifjú tehetségeket támogat. Az pedig példaértékű, hogy Észak-Kelet Magyarország vezető multisport klubjaként helyi partnerekkel tudunk ilyen nemes ügyekben együttműködni, hisz ez jól mutatja a régióban rejlő potenciált. Ezúton is szeretnék gratulálni Bálintnak az ösztöndíjhoz és megköszönni a Jánosik és Társai Kft-nek a támogatást!

A DVTK-Jánosik Ösztöndíj díjazottjai

2023  I  Kiss Bálint - labdarúgás
2022  I  Katona Csenge Zoé - kosárlabda