A felnőtt futball számára közvetlen utánpótlást jelentő U19-es csapat hazai körülmények között debütál. A Takács  Péter vezette piros-fehér legénység ráadásul a DVTK Stadionban mutathatja meg magát az érdeklődők előtt, méghozzá a Paks ellen. A találkozó szombaton 13 órakor kezdődik. 

- Minden percét élvezni szeretnénk a bajnokságnak, ehhez az kell, hogy végig tudatosak és szenvedélyesek legyünk - szögezte le a szezonnyitó előtt Takács Péter, a DVTK U19 vezetőedzője. - Meg vannak a céljaink, amit nagyon szeretnénk elérni. Ehhez egy győztes rajt hatalmas lökést adna a társaságnak. Az első fordulóban ráadásul a stadionban játszhatunk, ezért a játékosok és jómagam is még nagyobb várakozással tekintünk a hétvége elé. 

Az U15-ös csapatnál új stáb vette át a szakmai munkát. Sóskúti Balázs a DVTK kispadján először ül majd tétmérkőzésen. Az Illés Akadémia ellen a diósgyőri fiatalok ugyancsak hazai pályán nyitják a Kiemelt csoport küzdelmeit. 
- Tartalmas felkészülési időszakon vagyunk túl - összegezte a mögöttünk hagyott heteket Sóskúti Balázs. - Az első lépés az volt, hogy megismerjük egymást a játékokokkal, és tisztában legyenek az elvárásainkkal is. Fontosnak tartottuk a csapategység kialakítását, a taktikai elemek elsajátítását, valamint a DVTK-ra jellemző mentalitást. Semmilyen sablon dolgot nem akarok mondani. Nagyon várjuk már az őszi szezon nyitányát, szeretnénk a Kiemelt csoportban a lehető legjobban szerepelni. 

Az U14-es diósgyőri gyerekek egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben. Néhány hónappal ezelőtt még a regionális bajnokságban szerepeltek, ahol kisebb pályán és kevesebb létszámmal zajlottak a mérkőzések. Most viszont már teljes küzdőtéren, az ország legjobb csapataival szemben kell bizonyítaniuk. 
- Foglalkoztunk a nagyobb pálya adta kihívással és a 10+1-es létszámmal. Igyekeztünk minél gyorsabban átállni - árulta el Germán Gábor, vezetőedző. - Az edzőmeccseken kívül a hétközi munka során is így játszottunk. Az elmúlt évektől eltérően most csak nehéz mérkőzések lesznek, hiszen az ország elitjével találkozunk a zárt bajnokságban. Bízunk magunkban, a felkészülési meccsek azt mutatták, hogy kezdjük felvenni a ritmust. Reméljük, hogy hogy minél több találkozun tudunk majd dominálni. Akár már a bajnokság nyitányán, Felcsúton is. 

A DVTK hétvégi bajnoki programja

U19

Országos U19-es Bajnokság, 
Kiemelt csoport, 1. forduló
2023. szeptember 2., szombat
13:00
Diósgyőri VTK - Paksi FC

U15

Országos U15-ös Bajnokság, 
Kiemelt csoport, 1. forduló
2023. szeptember 2., szombat
10:00
Diósgyőri VTK - Illés Akadémia

U14

Országos U14-es Bajnokság, 
Kiemelt csoport, 1. forduló
2023. szeptember 2., szombat
13:00
Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK