- A DVTK egyik alapvető célja, hogy minél több gyermekkel ismertesse meg a sportolás örömét - kezdte Sántha Gergely a DVTK elnöke. - Nagy boldogság számomra, hogy ennyien élvezték a sportnapot. Ez mutatja hogyha többek között felépítünk egy ilyen nagyszerű infrastruktúrát, mint a Diósgyőr multisportcsarnoka akkor lehetőségünk nyílik arra, hogy a gyerekekhez méltó körülmények között hozzuk közelebb a Diósgyőrt. Ez a rendezvény része az országban is egyedülálló multisportprogramunknak, amellyel nem csak Miskolcon, hanem az észak-magyarországi régióban élőket szeretnénk közelebb hozni a sportos és egészséges életmódhoz.

A márciusi első felvonás után idén szeptemberben immáron második alkalommal került megrendezésre a DVTK sportnapja, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal két napon át tartott a DVTK Arénában. A 15 városi iskolából érkező több, mint 1100 gyermek izgalmas programok során szakedzők segítségével ismerkedhetett meg nyolc diósgyőri sportággal (labdarúgás, kosárlabda, jégkorong, röplabda, kézilabda, atlétika, asztalitenisz, muaythai), amikben a klub felnőtt sportolói is segítették a legkisebbeket.

Lukács Dániel, Bokros Szilárd, Jeremie Obunet, Bárdos Bence és Holdampf Gergő a labdarúgás rejtelmeibe kalauzolta el az iskolásokat, míg Lövei Dávid és Miskolczi Márk a jégkorong sportágat mutatta be nekik. A résztvevők a női röplabda csapatból Kiss Emese, Hollósi Dóra, Vita Orlic, Egri Klaudia, Matthildur Einarsdóttir, Andela Jovanovic, Kundrák Eszter, Marija Skoric, Egri Boglárka, Bari Csenge és Horváth Lili társaságában sportolhattak, míg férfi kézilabda csapatból Gál András, Kohlrusz Levente, Apatóczky Máté és Szepesi István lőtt velük kapura. Az asztalitenisz sportágat Extraligás játékosunk Kővári Balázs mutatta be a jövő piros-fehér palántáinak, a muaythainál Fábián Kristóf személyében pedig Európa-bajnok és világkupa győztes társaságában mozoghattak a legkisebbek, míg a kosárlabda akadálypályán Oláh Fruzsina segített nekik.

A fárasztó és izgalmas programok után a közös képek és autogramok begyűjtése várt a jövő piros-fehér palántáira, akik az iskolatáskájuktól kezdve a tornacipőjüket is aláíratták. A nevetéssel és jókedvvel teli sportnap végén a klub a résztvevő gyerekeket egy kisérőjükkel együtt meghívta a DVTK - Mezőkövesd labdarúgó bajnoki mérkőzésre, továbbá egy-egy diósgyőrös órarendet is ajándékba adott nekik, hogy a tanulással teli mindennapokban is jelen lehessen a sportolás öröme.