A havi rendszerességgel jelentkező programra a fiú Pre-akadémia szülein, hozzátartozóin kívül meghívták a leány pre-akadémia és a DVTK SE-ben sportoló gyerekek szüleit  is. A rendezvény keretében minden hónapban, egy-egy szakterület előadásait hallgathatják meg a résztvevők.

Elsőként Szokoly Bettina dietetikus, az étkezéssel kapcsolatos fontosabb információkat osztotta meg a jelenlévőkkel, a "Hogyan táplálkozzunk egészségesebben?" témakörben. A DVTK sajtótermében közel negyvenen figyelték az interaktív előadást, amely során bárki feltehette kérdését. Ennek köszönhetően kötetlen beszélgetés kerekedett a foglalkozás végére.

- Az ilyen előadásokkal legfőbb célunk, hogy egyes témakörökben a szülőket, hozzátartozókat informáljuk azon szakterületek működéséről, melyek direkt, vagy indirekt módon segítik a fiatal játékosaink fejlődését - tette hozzá dr. Molnár  Krisztián, pre-akadémiai vezető. - Célunk továbbá, hogy ezen előadásokat követően a résztvevők ismereteiket bővítsék, képet kapjanak gyermekeik számára biztosított lehetőségekről, fejlesztésük irányvonalairól és természetesen választ kapjanak egyes szakmai döntések miértjére is.

A következő előadás decemberben lesz, amelyre a DVTK Labdarúgó Sportakadémia várja a szülők, hozzátartozók jelentkezést. Az ehhez szükséges űrlapot, az előadást megelőző héten juttatják el mindenki  számára, az edzőkön keresztül a kapcsolattartásra használt felületeken.