- Nagyon fontos, hogy a mostani fiataloknak olyan életutat mutassunk, hogy több lábon álljanak és a sport mellet ott legyen az edukáció, amihez megfelelő hátteret tudunk biztosítani. Ebből a felfogásból jött a gondolat, hogy működjünk együtt Miskolc legjelentősebb sportegyesületével, a DVTK-val és közösen indítsunk egy olyan osztályt, ahol ezt meg tudjuk teremteni. Minden szakosztályból szeretettel fogadjuk a diákokat, akiket megfelelő képzésben részesítünk a továbbtanuláshoz. Akik ezt az osztályt választják azoknál odafigyelünk majd arra, hogy a lehető legrugalmasabban működjünk együtt az egyesülettel abban, hogy a sporteseményeken, a versenyeken és az edzéseken részt tudjanak venni és ez gördülékenyen működjön mindkét fél között - mondta Vígh Roland a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium igazgatója.

- A DVTK család számára a sport és az egészséges életmód mellett kiemelten fontos az edukáció és a tanulás, legyen szó bármilyen sportágunkról. Azonban ezt az igazán fontos két területet napjainkban egyre nehezebb összehangolni, ami új kihívások elé állítja a családokat. A Kossuth Lajos Evangélikus Iskola ebben tud a középiskolás korú diósgyőri sportolók és szüleik segítségére lenni, biztosítva a feltételeket a tanulás és a profi sport összehangolásában, legyen szó a reggeli vagy délutáni edzésekről, a hétközi vagy hétvégi versenyek és mérkőzéseket is figyelembe véve, és azokhoz igazodva - tette hozzá Szász Zsuzsanna a DVTK SE operatív vezetője.

- A DVTK Labdarúgó Sportakadémián kiemelten fontosnak tartjuk, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a miskolci iskolákkal. Az elmúlt évekből erre számos pozitív példát tudunk hozni, ugyanakkor az is lényeges, hogy ezt a kört bővíteni tudjuk. Egy sportosztály beindítása hatalmas lehetőséget tartogat magában, az együttműködési megállapodásunk viszont akkor lesz eredményes, ha a fiatalok érdekeit nézve ezt meg tudjuk tölteni tartalommal. A sport, a futball mellett a tanulásra is nagy figyelmet kell szentelniük, nekünk pedig az a feladatunk, hogy a sportóinknak mindkét területen segítséget nyújtsuk. Kellő kommunikációval, összehangolt munkával elérhetjük majd, hogy a sportosztályba járó gyerekek a pályán és az iskolapadban is sikeresek legyenek - zárta Polényi Tamás, a DVTK LSA szevezési vezetője.