Öt napon át, három helyszínen, a BOK Csarnokban, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok uszodájában és a Nemzeti Lovardában vette kezdetét a 2024-es öttusa idény a fedettpályás magyar bajnoksággal. A viadal több szempontból is fontos volt a hazai öttusázóknak, mivel amellett, hogy bajnoki érmekért harcoltak az év első versenyén, eldőlt az is, hogy kik folytathatják a küzdelmet az idei világversenyeken való részvételért és az olimpiai kvótaszerzésért.

Guzi Blanka a 8-ai nyitónapon garantáltan jutott tovább a legjobb 36 közé lovas képesítéssel rendelkező versenyzőként, majd egy nap szünetet követően következett számára az elődöntő rangsoroló vívása. Sportolónk pénteken 17 asszót nyert meg a hatodik legjobb magyar eredményként, amit szombaton úszással, bónusz vívással és laser runnal folytatva váltott döntőbe jutásra. A hétfői 18 fős fináléban öttusázónk jól versenyezve a hazai mezőny harmadik helyén zárt Gulyás Michelle és Erdős Rita mögött, míg a nemzetközi nyílt versenyben az előkelő hatodik helyen végzett.

Bronzérmével Kállai Ákos tanítványa első DVTK-s versenyén így egyből dobogóra állhatott, ám ami még fontosabb, hogy az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos világkupasorozat első, kairói állomására is jól hangolt.

- A selejtező és a középdöntő viszonylag könnyedén ment, ahol utóbbiba nagyon jól sikerült az úszásom. A vívással alapoztuk meg a döntőt, ami magamhoz képest jól sikerült. Örülök neki, hogy látszódik a fejlődés. Ebből tudok építkezni, habár a mezőnyben nem tűnik akkorának, de én tudom, hogy milyen mélyről jöttem. A fináléban a lovaglás jól sikerült, jó pályát mentem, viszont az úszás során szétesetem kicsit fejben. A kombinált szám előtt is fókuszálnom kellett, a futás végül annyira nem ment jól, több van bennem, de a lövészetet viszont sikerült megnyernem. Rég lőttem ilyen jól és stabilan. Bizakodó vagyok a világkupák előtt mert, amiért jöttem azt elértem és magammal viszem. Dobogóra állni a 17. helyről indulva pedig nagy boldogságot ad. Évkezdésnek nagyon jó volt és azt érzem, hogy jó alapokon állunk - értékelt Guzi Blanka.

2024-es Fedett Pályás Öttusa Országos Bajnokság - Budapest

1. Gulyás Michelle (UTE) 1459 pont
2. Emma Whitaker (brit) 1447
3. Kerenza Bryson (brit) 1445
...
5. Erdős Rita (Triton SC) 1434
6. Guzi Blanka (DVTK) 1431