OTP Bank Liga 33. forduló

Diósgyőri VTK - Paksi FC 0-2 (0-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3268 néző. Játékvezető: Erdős József (Albert István, Király Krisztián; Berke Balázs, Nazsa Tamás).
DVTK: Rados - Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes - Egerszegi - Bognár I., Nikházi, Elek, Barczi - Bacsa. Vezetőedző: Egervári Sándor.
Paks: Molnár P. - Kulcsár D., Rodenbücher, Lenzsér, Báló - Papp K. - Koltai, Kecskés, Bertus, Bartha - Szakály D. Vezetőedző: Csrtői Aurél.

2015/2016 33. forduló: DVTK - Paks 1
Elek Ákos csapatkapitány köszöntötte a mérkőzés előtt Egervári Sándort (Fotó: Mocsári László)


Csere: Bacsa helyett Grumic a 46., Nikházi helyett Ternován P. a 71., Rados helyett Antal és Koltai helyett Balázs a 76., Bartha helyett Kövári a 89., Szakály D. helyett Nagy R. a 90+5.  percben.
Sárga lap: Kecskés a 43., Rodenbücher a 69., Nikházi a 70., Okuka a 72., Szakály D. a 82., Lipták és Báló a 90+4. percben. 
Piros lap: Bertus a 79. percben.
Gólszerző: Bartha (0-1) a 45., Kecskés T. a 90+3. percben.

Kulcspillanatok

45. perc: Bartha elé került a labda a 16-oson belül, aki egy ütemet kivárva jobbal a hálóba lőtt, 0-1.

79. perc: Ternován indult meg a saját térfelén a megszerzett labdával, Bertus utána rúgott, Erdős egyből kiállította.

90+3. perc: Kecskés T. vezette a labdát keresztbe, majd 15 méterről balról kilőtte a bal felső sarkot, 0-2.

A mérkőzés eseményei percről percre


Edzői értékelések

Egervári Sándor: - Az első félidő kiegyenlített volt, az utolsó percben súlyos egyéni hiba után kapott góllal hátrányban mentünk az öltözőbe. A második félidőben többet mozgósítottunk és próbáltuk megfordítani a mérkőzést, a játékosok elég sokat tettek ennek érdekében. Többet kockáztattunk, több volt a labda nélküli futás, ekkor benne volt a mérkőzésben, hogy akár fordítani is tudunk, de a fordulópontok nem nekünk kedveztek. Rúgtunk véleményem szerint egy szabályos gólt, ami nem volt les, de ezen változtatni nem tudunk, és nem szeretnénk erre fogni a vereséget, hanem nem tudtuk átverekedni magunkat az ellenfél kellemetlen harcmodorban játszó védelmén. Egy gyengébb első félidő és egy harcosabb második játékrész után minimum az ikszre rászolgáltunk. Gratulálok a paksiaknak!
Csertői Aurél: -  Nagyon fegyelmezetten futballoztunk, sok helyzetet tudtunk kialakítani. Nem adtuk fel a biztos védekezést, 1-0 után a második félidőben számtalan helyzetet dolgoztunk ki, pontosabb utolsó passzokkal hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést. A vége izgalmas lett, de Diósgyőrben nyerni mindig nehéz. Megérdemelten nyerük meg a mérkőzést.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!