OTP Bank Liga 24. forduló

Diósgyőri VTK - Videoton FC 2-1 (1-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3262 néző. Játékvezető: Solymosi Péter (Erős Gábor, Farkas Balázs; Andó-Szabó Sándor, Takács János).
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - Egerszegi, Elek - Barczi, Koman, Bognár I. - Bacsa. Vezetőedző: Egervári Sándor.
Videoton: Kovácsik - Nego, Lang, Vinicius, Stopira - Pátkai - F. Oliveira, Suljić, Kovács I., Haraszti - Feczesin. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

2015/2016 24. forduló: DVTK - Videoton
Novothny Soma lő, gól! (Fotó: Mocsári László)


Csere
: Bognár I. helyett Novothny az 59., Bacsa helyett Nikházi a 73., Feczesin helyett Rudolf, Haraszti helyett Tischler a 78., F. Oliveira helyett Pölöskei a 80., Koman helyett James a 82. percben.
Sárga lap: Pátkai a 15., Suljić a 35., F. Oliveira az 57., Haraszti a 60., Tamás a 72., Kovács I. a 74., Novothny a 87.,  percben.
Gólszerző: Barczi (1-0, 11-esből) a 33., Nego (1-1) a 43., Novothny (2-1) a 90+2. percben.

Kulcspillanatok

33. perc: Vezet a DVTK! Bacsa Patrikot löktél fel hátulról a 16-oson belül. Barczi állt a büntetőpontra letett labda mögé, és kilőtte a jobb alsó sarkot. Kovácsik eltalálta az irányt, szinte megnyúlt, de nem érhette el a pontos lövést, 1-0

43. perc: Egyenlített a Videoton. Jobboldali szabadrúgást Nego mellel vett át a16-oson belül, majd fordulás után 12 méterről a hálóba lőtt, 1-1

90+1. perc: Ismét vezet a DVTK! Novothny szerzett labdát a 16-oson belül, Eleknek passzolt, aki visszaadta. A DVTK házi góllövőlistájának vezetője lekezelte, felnézett és a kapu jobb oldalába lőtt, 2-1.

A mérkőzés eseményei percről percre

Egervári Sándor: - Mindenekelőtt gratulálok a fiúknak, mert meglehetősen fáradt állapotban is tudtak győzelemre játszani, és ez meghozta számunkra a három pontot. Ezen a tavaszon nem most hoztuk a legjobb formánkat, amiben közre játszott az ellenfél is, egy rendkívül erős játékosállománnyal rendelkező, jó csapatot sikerült két vállra fektetnünk. Az a töretlen győzni akarás, ami ma jellemzi a Diósgyőrt eredményezte azt, hogy nem csak a Ferencvárossal, hanem a Videotonnal szemben képesek voltunk győzelemre játszani a hajrában, ami komoly előrelépés az életünkben.
Horváth Ferenc: - Először is gratulálok a Diósgyőrnek! Az első félórát átaludtuk, az első félidőből a 11-es utáni 15 perc volt értékelhető. A második játékrész viszont a miénk volt. Nem is tudom, mikor rúgtunk utoljára akciógólt, hetek óta csak pontrúgás után tudunk eredményesek lenni. Öt támadót tettem a csapat, hogy ez megváltozzon, nem így történt. Hiányolom a játékosaim felelősségvállalását, azokból, akik kihagyják elöl a helyzetet, és azokból is, akik hátul hibáznak. Felelősség, tisztelet, alázat, amíg ezeken nem változtatunk, addig nem hiszem, hogy komoly eredményeket tud elérni a Videoton.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!