Vasas - DVTK 1-0 (1 -0)

Budapest, 600 néző. Jv.: Vad II. István (Márton Zsolt, Fehér Gyula).
Vasas: Végh - Mendoza, Kovács G., Mileusnic, Katona - Pavicevic, Dobric - Benounes, Hrepka, Majoros - Divic. Vezetőedző: Giovanni Dellacasa.
Diósgyőri VTK: Malinauskas - Somorjai, Jeknic, Gal, Zámbó -Búrány - Takács, Lippai, Brnovic - Balajti, Bajzát. Vezetőedző: Tornyi Barnabás.

Gólszerző: Benuones a 24. percben.
Sárga lap: Búrány a 44., Dobric a 63., Lippai a 85. percben.
Csere:  Zámbó helyett Sadjo a 65., Majoros helyett Mundi a 70., Takács helyett Zsivoczky a 74., Benounes helyett Bakos a 81., Divic helyett Bosi a 89. percben.

Edzői nyilatkozatok

Giovanni Dellacasa: - Egyetértek kollegámnak a pálya talaját érintő megjegyzésével. Az első félidőben szerintem jól játszottunk, Hrepkának volt egy nagy lehetősége az elején, utána egy nagy hibát leszámítva keveset engedtük játszani ellenfelünket. A kontráink ekkor is jól működtek. A szünetben azt kértem, hogy támadásban folytassuk. A második félidőben is voltak lehetőségeink. Megérdemelt a győzelmünk, helyzeteink alapján lehetett volna nagyobb is a különbség. Ezt a sikert elnökünk szülinapjára ajánljuk.

Tornyi Barnabás: - Nem erre számítottam, elsősorban a saját csapatom játékában. Az első félidőt küzdésben odaadtuk ellenfelünknek. A talaj, sajnos, nem kedvezett a folyamatos játéknak.Eddig nem szóltam a játékvezetők teljesítményéről, pedig lett volna rá okom. Tárgyi bizonyítékaim vannak, videófelvételek formájában arról, hogy miket tévedtek eddig a kárunkra, most azonban nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy a Vasas gólját kezezés előzte meg. A második félidőben küzdelemben ott voltunk, játélban többet mutattunk, volt esélyünk arra, hogy egyenlő állásra hozzuk a mérkőzést, bár nem tudom, hogy ha ez sikerült volna, jelen helyzetünkben mennyit segítene rajtunk az egy pont.

A sajtótájékoztatón Tornyi Barnabás arra a kérdésre, hogy még hisz-e a bennmaradásban, azt válaszolta, "Igen, mert van még annyi meccs, hogy ezt el tudjuk érni, és az eddigieket én nem látom olyan tragikusnak". Egy másik hozzá intézett kérdésre, amely úgy hangzott, hogy lemond-e posztjáról, Tornyi Barnabás visszakérdezett: "Miért mondanék le?"

(Forrás: Boon)