OTP Bank Liga 18. forduló

Újpest FC - Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2514 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Berettyán Péter, Georgiu Theodoros; Farkas Ádám, Bognár Tamás).
ÚFC: Balajcza - Nagy T., Heris, Litauszki, Mohl - Bardhi, Sanković, Balogh B., K. Hazard - Balázs B., Diagne. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.
DVTK: Radoš - Eperjesi, Lipták, Kovács G., Tamás - Okuka, Koman, Kitl, Barczi - Bacsa, Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs.

2015/2016 18. forduló: Újpest - DVTK 1
Novothny Soma fejelte a DVTK gólját (Fotó: Bölcsföldi István)


Csere
: Tamás helyett Németh M. és Balázs helyett Andrić a 46., Balogh helyett Cseke az 48., Kitl helyett Griffiths a 61.,  Barczi helyett Bognár I. a 75., Hazard helyett Sallói D. a 80. percben.
Sárga lap: Novothny a 82. percben.
Gólszerző: Bardhi (1-0) a 33., Novothny (1-1) az 53., Diagne (2-1) a 88. percben.

Kulcspillanatok

33. perc: Az eddig veszélytelen Újpest pontrúgásból szerezte meg a vezetést, Bardhi 24 méterről, középről lőtt a jobboldali kapufa mellett a hálóba, 1-0.

53. perc: Egyenlített a DVTK! Koman ívelt az oldalvonal mellől szabadrúgásból a kapu elé, ahol a rövid oldalon Novothny érkezett és a hálóba fejelt a kapu jobb oldalába, 1-1.

88. perc: Diagne elé pattant a 16-oson belül a labda, aki kilőtte a kapu bal oldalát, 2-1.

A mérkőzés eseményei percről percre


Edzői nyilatkozatok

Nebojša Vignjević: Köszönöm a játékosaimnak ezt a szép győzelmet. A mai napon nem az volt a lényeg, hogy hogyan győzünk, hanem az, hogy begyűjtsük a három pontot, és ezt megcsinálták. A DVTK jó csapat, sok jó játékossal ezért nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Sok sikert kívánok a kollégámnak a következő mérkőzésekre!
Bekő Balázs: Ragyogó mérkőzést játszottunk, ma sok mindent érdemeltünk, de vereséget biztosan nem. Mi is nyerhettünk volna, ahogy végül az Újpest tette. Kiváló propagandája volt ez a találkozó a labdarúgásnak. Sokat vállaltunk, talán abban én is hibáztam, hogy 1-1-nél jobban zárhattunk volna, azonban nyerni akartunk.


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!