OTP Bank Liga 31. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 1-2 (1-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3340 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Buzás Balázs, Szpisják Zsolt; Takács János, Nazsa Tamás).
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Egerszegi - Bacsa, Koman, Bognár I., Barczi - Novothny. Vezetőedző: Egervári Sándor.
Honvéd:  Horváth A. - King, Lovrics, Bobál, Baráth - Kamber, Hidi - Vernes, Nagy G., Vasiljević - Holender. Vezetőedző: Marco Rossi.

Csere: Koman helyett Nikházi a 15., Bognár I. helyett Grumić és Vernes helyett Youla a 46., Kamber helyett Gazdag a 67., Vasiljević helyett Constantinescu a 85.  percben.
Sárga lap: Kovács G. az 53., Barczi a 60., Holender a 76., Grumić a 85. percben.
Gólszerző: Holender (0-1) a 7., Novothny (1-1) a 45+2., Kamber (1-2) az 59. percben.

Kulcspillanatok

7. perc: Nagy G. jobbról kanyarította középre a labdát, amit középen Holender fejelt a bal felső sarokba, 0-1.

45+2. perc: Egyenlített a DVTK! Egy hosszan előrevágott labdát Bognár kezelt le, majd estében Novothnynak passzolt, aki 15 méterről a vetődő kapus keze mellett a jobb alsó sarokba lőtt, 1-1.

59. perc: Gyors vendégkontra során hárman vitték Radošra a labdát, de a védőknek sikerült visszazárni, és amikor úgy tűnt, hogy  Youla már elszórakozza a helyzetet, középre passzolt, ahol Kamber a jobb alsó sarokba gurított, 1-2.

A mérkőzés eseményei percről percre


Edzői nyilatkozatok

Egervári Sándor: - Tompább volt a csapatom, aminek van jobban és kevésbé magyarázható oka. Kétségtelen, hogy a szombati Vasas elleni mérkőzésen hatvan percet tíz emberrel játszottunk, amibe jó pár játékos elfáradt, ezért ma frissesség hiányában keveset tudott hozzátenni a közös dolgainkhoz. Néhány meghatározó ember hiányzott a tengelyből, Tamás Márk, Elek Ákos után Koman Vladimir is korán kivált, ami az álmoskönyvek szerint nem jelent jót. De nem ezzel magyarázom az eredményt, hanem az ellenfél kiválóan játszott, okosan futballoztak, frissebbek voltak. Megérdemelten vitték el a három pontot, amit természetesen nagyon sajnálunk.
Marco Rossi: - Amióta a Honvéd edzője vagyok, ez az első mérkőzés, amin jól játszottunk, és nyerni is tudtunk Diósgyőrben. A kupában már sikerült ez, de a bajnokságban most először. Ha a végét nézzük, akár több góllal is nyerhettünk volna, ezért nagyon boldog vagyok.  A játékosok miatt külön örülök, mert keményen dolgoztak az egész év során, nem lett volna jó vereségekkel befejezni az idényt. Több helyzetünk volt, 11-est is ítélhettek volna a javunkra, megérdemelten győztünk. A mai győzelem azért is édes, mert ez volt a 100. magyar bajnoki mérkőzésem, fel is köszöntöttek a játékosok az öltözőben, úgyhogy én is nagy kiadás előtt állok, hogy meghívjam őket.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!