OTP Bank Liga 7. forduló

Diósgyőri VTK - Újpest FC 2-1 (0-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 4580 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Georgiu Theodoros; Erdős József, Kulcsár Katalin).
DVTK: Radoš - Eperjesi, Lipták, Tamás, Nemes - James, Egerszegi - Bacsa, Nikházi, Barczi - Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs. 
ÚFC: Balajcza - Nagy G., Litauszki, Kálnoki Kis, Mohl - Sanković, Bardhi - K. Hazard, Sallói D., Balogh B. - Diagne. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.

2015/2016 7. forduló: DVTK - Újpest 1
Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóól (Fotó: Éliás András)


Csere
: Nikházi helyett Bognár I. a 34., James helyett Grumić az 56., Barczi helyett Takács T. a 75., K. Hazard helyett Filkor a 81., Kálnoki Kis helyett Vadász a 87. percben.
Sárga lap: Nikházi a 16., Bacsa a 33., K. Hazard az 54., Barczi a 65., Nagy G. a 90., Takács T. a 90+5. percben.
Gólszerző: Balogh B. (0-1, 11-es) a 14., Bognár I. (1-1) a 90+2., Tamás (2-1) a 90+4. percben.

Kulcspillanatok

14. perc: Büntetőhöz jutott az Újpest mert , a 11-estamikor lerántották Egerszegit, estében belekapott a labdába. Balogh Balázs a bal alsó sarkot célozta, Radoš rajta volt, de nem érte el a jól helyezett labdát, 0-1.

90+2. perc: Liptákot a nyakánál fogva rántották le, a szabadrúgást Bognár István 22 méterről a kapu bal oldalába lőtte, 1-1.

90+4. perc: fordított a DVTK! Bognár adta be balról a szögletet, középen Tamás Márk emelkedett a legmagasabbra és a hálóba fejelt, 2-1.

A mérkőzés eseményei percről percre

 

Edzői nyilatkozatok

Bekő Balázs: - Nagy akarattal játszottunk egész mérkőzésen, az első félidőben egy picit talán fejetlenül, ész nélkül. Az akarat akkor is megvolt, csak kapkodásba ment át. Emiatt nem nagyon alakult ki játék, az Újpest annyit adott ki magából, amennyit kellett. A második játékrészre azt kértem, hogy ugyanezzel az akarattal játsszunk, de nyugodjunk le, kerüljünk mögéjük a széleken. Megvoltak a lehetőségeink, de nem úgy jöttek be a labdák, vagy nem jó helyen érkeztünk, hogy ziccert tudjunk kialakítani, de végig hittünk abban, hogy gólt tudunk szerezni. A végén 19-re lapot húztunk, és bejött. A győzelem már csak hab a tortán, már ezért az élményért megérte Diósgyőrbe jönnöm. Mindig azt mondtam, ha nagyon sokat teszel valamiért és megküzdesz érte, akkor a futball visszaadja azt, amit korábban elvett. Így történt most is. Hangsúlyozom, hogy nem érdemtelenül, nem így történt volna, ha nem küzünk, csúszunk-mászunk a pályán, gratulálok a csapatomnak! Ez a szív diadala volt, ennél jobban is tudunk játszani. 
Nebojša Vignjević: - Kilencven percig jól játszottunk, az utolsó hat perc azonban... Nem tudtuk hárítani az ellenfél hosszú labdáit, különösen miután Kálnoki Kis sérülés miatt kiállt. A második félidőben rengeteg lehetőségünk volt, hogy egy második góllal befejezzük a mérkőzést, azonban nem tudtuk kihasználni azokat. Elveszítettük a mérkőzést, de úgy gondolom, jól játszottunk, ezért gratulálok a saját csapatomnak, a Diósgyőrnek pedig gratulálok a győzelemhez!

 

 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!