- A tulajdonosokkal konzultálva a mai napon elfogadtuk Sisa Tibor lemondását, megköszönve az eddigi munkáját - közölte Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója.

- Érzékelve a problémákat az ősz folyamán - hiszen nem vitás, hogy a csapat két és fél éve nem látott gödörben van - abban maradtunk Sisa Tiborral, hogy az őszi szezon végén értékeljük a látottakat és decemberig nem változtatunk a vezetőedzői poszton. A hírekkel ellentétben Sisa Úr korábban nem jelezte felénk lemondással kapcsolatos szándékát. Úgy gondolom, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy a csapat elinduljon fölfelé. Sajnos nem sikerült.

- A vezetőedző tegnap esti lemondásával egy új helyzet állt elő - folytatta a klubvezető. - A tulajdonosokkal egyeztetve elemeztük a helyzetünket, és úgy döntöttünk, - mivel kimerítettük a költségvetésünk forrásait, újabb forrásokat pedig nem tudunk bevonni - a bajnokság végéig Szentes Lázár szakmai igazgató ül le a padra.

Szentes Lázár segítőit később választja meg.

- Végül, de nem utolsó sorban szeretném elmondani, hogy a szurkolóink várakozásaival egyetemben, mind a tulajdonosok, mind a menedzsment, mind a szakmai stáb, többet reméltünk a szezon kezdetén. Sajnos el kell fogadnunk, hogy minden klub életében vannak hullámvölgyek, amelyből ki kell tudnunk jönni és ismerve a klubban rejlő erőt, biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog. A játékosokon a sor, ami a hátralévő 15 mérkőzést illeti, hogy bebizonyítsák, a jövőben is érdemesek arra, hogy a DVTK címeres mezét viselve nagyobb feladatokat is képesek megoldani - zárta Dudás Hunor.