Magyar Kupa elődöntő, második mérkőzés

Diósgyőri VTK - DVSC-TEVA 2-0 (2-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 2948 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Lémon Oszkár, Buzás Balázs).
DVTK: Radoš - Vadász, Alves, Debreceni, Husić - Kostić, Kádár, Elek - Batioja, Futács, Bacsa. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
DVSC: Verpecz - Bernáth, Máté, Brković, Vadnai - Spitzmüller, Ludánszki, Mihelič, Bódi - Tisza, Volaš. Vezetőedző: Kondás Elemér.

2013-2014 MK: DVTK - DVSC 1
A győztes csapat (Fotó: Szabó Gábor)


Csere
: Volaš helyett Novaković a 35., Bernáth helyett Mészáros a 46., Mihelič helyett Seydi a 69., Kostić helyett Egerszegi a 83., Batioja helyett Grumić a 85., Bacsa helyett Barczi a 89. percben.
Sárga lap: Ludánszki a 27., Máté a 80. percben.
Piros lap: Verpecz a 33. percben.
Gólszerző: Debreceni (1-0) a 2., Bacsa (2-0) a 21. percben.


Kulcspillanatok

2. perc: Kostic ívelt fel egy szabadrúgást a debreceni térfél közepéről kissé balról, és Debreceni András 7 méterről a kapuba fejelte a labdát, 1-0

21. perc: Kádár fantasztikus indítása után Bacsa Patrik pöckölte el a labdát Bernáth mellett és a kifutó Verpecz fölött a labdát, amely a jobb alsóba pattant, 2-0

33. perc Verpecz István kapott piros lapot, miután szabálytalanul állította meg a kiugró és egyedül kapura törő Bacsát

Összesítésben 4-4, idegenben szerzett több góllal döntőbe jutott a DVTK.

A Magyar Kupa döntőjét 2014. május 25-én vasárnap rendezik a Puskás Ferenc Stadionban, a DVTK ellenfele az Újpest lesz. Kezdés: 20:30.

Szivics Tomiszláv: - Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy csak álmodni lehet, a két gyors gól lendületet adott nekünk. A DVSC nem véletlenül sokszoros bajnok és most is az aranyéremre hajt, akármilyen összeállításban lépnek pályára, nehét ellenük játszani. Részünkről akkor játszottunk a legjobban, amikor az a legfontosabb volt. Két döntőt harcoltunk ki, boldog vagyok, büszke vagyok. Az első gól után biztos voltam abban, hogy bravúrt fogunk végrehajtani, már az öltözőben láttam a fiúkon. A szurkolók ezek után talán megbocsátják nekünk azt a pár nagy pofont, amibe beleszaladtunk. Remélem Miskolcra tudjuk hozni a kupát, mert ezek a szurkolók nagyon megérdemlik.
Kondás Elemér: - Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, már a második percben gólt kaptunk, mert nem vettünk fel egy embert, aki tisztán fejelhetett kapura. Majd összehoztuk a második gólt is és a kapusunkat is kiállították. Az első félidővel nem voltam elégedett, a másodikkal igen. Játékosaim akkor már jól játszottak, nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, gólokat szerezhettünk volna, de ez nem sikerült ma.


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!