Az Oklahoma Egyetemen idén végzett Kaylon Williams 1992. október 9-én született, 191 centiméter magas, center pozícióban játszik. Az utolsó egyetemi évében 33 mérkőzésen 12,4 pontot átlagolt 53,4 százalékos hatékonysággal, leszedett 7,1 lepattanót. Az Oklahoma Egyetem történetében a negyedik legtöbb lepattanót szedte, és szintén a negyedik leghatékonyabb mezőny dobás mutatóval rendelkezik.
 
Az idei WNBA drafton a San Antonio Silver Stars választotta ki, de egy csere keretében a Los Angeles Sparkshoz került.
 
- Azért választottam a DVTK-t, mert így lehetőségem van rá, hogy egy erős csapatban nagyszerű szurkolótábor előtt játszhassak - mondta el Kaylon Williams. - Úgy hallottam, hogy a magyar bajnokság egy nagyon versenyképes versenysorozat, keményen dolgozó játékosokkal. Az a célom, hogy bajnok és kupagyőztes legyek első profi szezonom végén! Fejlődni szeretnénk a kosárlabda minden elemében, főként a palánktól távoli játékban.
 
- Azért esett Kaylon Williamsre a választásunk, mert szükségünk volt még egy játékosra, akik a palánk alatt érzi otthon magát, és sok lepattanóval tud hozzájárulni a csapat szereplésééhez - nyilatkozta Maikel López, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. - Biztos vagyok benne, hogy rendkívül motiváltan vág bele a közös munkába, hogy az első profi évében megcsillogtassa képességeit. Azt várjuk tőle, hogy minden területen fejlődjön, és hasznos tagja legyen az Aluinvent DVTK-nak.
 
A Kay Kay becenévre hallgató játékos szerda éjszaka Cierra Robertson-Warren társaságában megérkezett Miskolcra, és csütörtökön már csatlakozott is a társakhoz, miként a Szerbiából visszatérő Tina Jovanović is.
 
Szombaton pedig várhatóan mindketten elutaznak Győrbe, ahol 18 órától a CMB Cargo UNI Győr ellen játszik az Aluinvent DVTK felkészülési mérkőzést.
 


Az Aluinvent DVTK kerete

A tavalyi csapatból maradók
Arad Zsófia
Bach Boglárka
Czank Tímea
Horváth Bernadett
Jovanović, Tina
Rasheed Rita
Sikora Emőke
Szécsi Orsolya
 
Új érkezők
Adamecz Lilla
Gorjanácz Ágnes
Győri Dorottya
Robertson-Warren, Cierra
Williams, Kaylon
 
Az első csapattal készülő saját nevelésű fiatalok
Kovács Luca
Schmidt Gréta
Vörösházi Jázmin
 
Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!