OTP Bank Liga 6. forduló

Paksi FC - Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

Paks, Fehérvári út, 800 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Berettyán Péter, Horváth Róbert; Berke Balázs, Takács János).
Paksi FC: Molnár P. - Kulcsár, Gévay, Asztalos, Szabó J. - Papp K. - Hahn, Szakály D., Bertus, Bartha - Balázs. Vezetőedző: Csertői Aurél.
DVTK: Radoš - Eperjesi, Lipták, Tamás, Nemes - Egerszegi - Bacsa, Nikházi, Koman, Barczi - Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs.

2015/2016 6. forduló: Paks - DVTK 1
A DVTK pontszerző csapata (Fotó: Éliás András)


Csere
: Koman helyett Halmai a 19., Novothny helyett Takács T. a 65., Bertus helyett Kesztyűs és Balázs helyett Frőhlich a 79., Szakály D. helyett Kecskés T. a 82., Barczi helyett Boros a 90+2. percben.
Sárga lap: Lipták az 5., Kulcsár az 51., Gévay az 53., Nikházi a 64., Halmai a 68., Bacsa a 73., Szabó J. a 87. percben.
Gólszerző: Hahn (1-0) a 47., Nikházi (1-1, 11-esből) az 51. percben.

Kulcspillanatok

47. perc: A hazaiak íveltek szabadrúgást a DVTK 16-osán belülre, Lipták kifejelte, de a labda Hahn elé került, aki 16 méterről kilőtte a jobb felső sarkot, 1-0.

51. perc: Egerszegi ugratta ki Barczit, aki rutinosan kihasználta, hogy a védő a nedves talajon távolról csúszott be, vitathatatlan büntető. A labda mögé Nikházi állt, aki a jobb alsó sarokba lőtt, 1-1.

A mérkőzés eseményei percről percre

#DVTK #goal #NikháziMárk

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett videó, 2015. Aug 22., 13:43 PDT

#DVTK #IvanRados #goalkeeper

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett videó, 2015. Aug 23., 10:07 PDT


Edzői nyilatkozatok

Csertői Aurél: - Az első félidőben le kellett volna rendeznünk a mérkőzést, volt annyi lehetőségünk és a DVTK talán nem is veszélyeztetett. A másodikban úgy kezdtük, ahogy kell, gólt rúgtunk, ami minket zavart meg. De még utána is voltak lehetőségeink. Nagyon érdekes ez a magyar NB I., nem tudunk mást csinálni, jövő héttől duplán fogunk dolgozni, hogy az ilyen mérkőzéseket behúzzuk.
Bekő Balázs: - A legfontosabb az volt, hogy mindent megtettünk a pontszerzésért. Nem a játékunkra gondolok, ezen a talajon sokat nem lehetett futballozni, éppen ezért mindkét csapatnak gratulálok az önfeláldozó játékhoz. Nagyon nagy harc volt, kemény párharcokkal, ember-ember elleni küzdelemmel. Az volt a célunk, hogy megfordítsuk a tendenciát, ami eddig ránk jellemző volt. Az öltözőben azt mondtam, ha így küzdenek, akkor megfordul, mert a futball megajándékozza, aki tesz érte. Megvolt az ellenfélnek is a meccslabdája, azonban ilyenkor sikerül hárítani a fejest, de nekünk volt a meccslabdánk, ha picit mélyebb a passz, akkor Barczi százszázalékos helyzetben áll Molnárral szemben, de így is el lehetett volna pörgetni a labdát a kapus mellett. Nem vagyok elégedetlen, mert azt láttam, amit kértem, megalkuvás nélkül játszott a csapat. Az előző mérkőzésekhez képest harcosabban játszottunk, mindenki százszázalékosan odatette magát a fizikális küzdelemben, korábban csak fociztunk. Rengeteg sérültünk van, akik közül többen már visszatérhetnek a jövő héten, örülök, hogy így néztünk ki ma.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!