Abbey Bishop


Abby Bishop 1988. november 29-én született az Ausztráliában. Játékos-pályafutása során hazája mellett játszott a női NBA-ben a bajnokcsapat Seattle Storm, illetve Franciaországban a Perpignan csapatában. Magyarországon sem ismeretlen, tavaly a PEAC-Péccsel megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban pedig ezüstérmet szerzett. Emellett az ausztrál válogatott tagjaként bronzérmet nyert a londoni olimpián 2012-ben.

A jelenlegi szezonban az ausztrál WNBL-ben Abby Bishop 23 pontos és 10.6 lepattanós átlaggal a liga egyik legjobbja, azonban csapata a UC Capitals nem jutott be a bajnokság négyes döntőjébe, így klubunknak lehetősége nyílt leigazolására.

A 189 centiméter magas Abby Bishopra centerként és magas bedobóként is számíthat Maikel Lopez.

 

- Változatlanul nagy céljaink vannak a bajnokságban és mindent meg is teszünk, hogy elérjük azokat - nyilatkozta Szabó Tamás ügyvezető. - A keretünkben volt még egy szabad külföldi státusz, régóta kerestük azt a játékost, aki mindenben megfelel az elvárásainknak. Abby Bishop kiváló mutatókkal rendelkezik, emellett fontos szempont volt, hogy ismeri a magyar bajnokságot, így várhatóan gyorsan be tud illeszkedni a csapatba. Példaértékű mentalitású játékosról van szó, akitől fiataljaink is sokat tanulhatnak.

- Örömmel tértem vissza Magyarországra, ahol tavaly sok szép élménnyel és két éremmel gazdagodtam - mondta el Abby Bishop. – A klub vezetői komoly terveket vázoltak fel előttem, ezért örömmel fogadtam el az ajánlatukat. Játékban vagyok, múlt pénteken még Canberrában játszottam bajnoki mérkőzést, mégis alig várom, hogy bemutatkozhassak új klubomban.

Abby Bishop


A szerdai PINKK elleni összecsapáson még nem léphet pályára Abby Bishop, azonban vasárnap várhatóan már szerepelhet a bajnoki listavezető Sopron elleni mérkőzésen.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!