Díjak Miskolc város napján 1
Czank Tímea és Szabó István vette át a díjakat (Fotók: Szabó Krisztián)


Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése „Az év sportolója” díjat adományozta az Aluinvent DVTK csapatának, akik ez által az év csapata címmel büszkélkedhetnek és Czank Tímeának is, aki az év női sportolója címet tudhatja magáénak.

Mint ismert, a tavalyi évben megszerzett bajnoki és kupa ezüstöt követően idén a Diósgyőr 22 év után újra elhódította a Magyar Kupát. E mellett a csapat a klubtörténet legjobb nemzetközi eredményét érte el a mögöttünk hagyott szezonban. Az Európa Kupában tizenegy győztes mérkőzés mellett mindössze egyszer szenvedett vereséget Maikel López csapata.

A Miskolc Város Sportjáért díjat Gutman József mesteredző kapta. A Miskolcon töltött versenyzői és edzői tevékenységének negyven éve a diósgyőri birkózás aranykora. Edzői sikereit felnőtt korosztályban nyert hatvan egyéni országos bajnoki cím bizonyítja. A Barcelonai olimpián a birkózóválogatott csapattagjaként Repka Attila edzőjeként vett részt.

Nívódíjat kapott Kalán István, aki harminc évig volt aktív birkózó Diósgyőrben, tíz évig edző súlylökő senior atléta, mintegy húsz éve pedig folyamatosan sportkutató. Összességében hatvan éve tevékenykedik már a sport területén.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!