OTP Bank Liga, 17. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 3-1 (1-0)

Diósgyőri Stadion, 4000 néző. Játékvezető: Vad II. István (Albert István, Tóth II. István).
DVTK: Ribánszki - Vági, Vadász, Gohér, Silva - Takács P. - Bacsa, Elek, Luque - Tisza, Rudolf. Szakmai igazgató: Szentes Lázár.
Honvéd: Kemenes - Moga, Tandia, Ignjatovic, Baráth, Vécsei, Dieng, Hidi, Nagy G., Ivancsics, Délczeg. Vezetőedző: Marco Rossi.

Csere: Dieng helyett Vernes a 43., Nagy G. helyett Diarra a 45., Rudolf helyett Csirszki a 46., Vadász helyett Nagy T. a 70., Ivancsics helyett Faggyas a 74., Csirszki helyett Gallardo a 82. percben.
Sárga lap: Vécsei a 14., Diarra a 60., Ignjativic a 64., Tandia a 79., Gohér a 82., Gallardo a 88. percben.
Kiállítva: Baráth a 72., Tandia a 81. percben.
Gólszerző: Silva (1-0) a 3., Délczeg (1-1, büntetőből) a 83., Gohér (2-1) a 88., Bacsa (3-1) a 92. percben.

2012-2013 17. forduló: DVTK - Honvéd
Silva korai gólja megadta a meccs alaphangját (Fotók: Séllei Zsolt)

 

Edzői nyilatkozatok

Szentes Lázár: - Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ami után sérülések miatt kellett cserélnem. Különösen Rudolf Gergely kiválása okozott gondot, hiszen nélküle már nem tudtunk úgy játszani, ahogy korábban. A második félidőben voltak problémáink, de a Honvédnak is. A végjátékot a vendégek fegyelmezetlensége döntötte el. A honvédosok adtak egy lehetőséget, amit kihasználtunk.
Marco Rossi: - Szeretnénk kifejezni sajnálatunkat Csirszki Martinnak, és mielőbbi gyógyulást kívánunk. A meccs képe alapján nem érdemeltünk vereséget, csalódott vagyok. A Honvéd jobban játszott ma este, több helyzetünk volt, de nem tudtunk velük élni. Ilyen a futball, ma a három pont a hazaiaknál maradt.