OTP Bank Liga 26. forduló

Diósgyőri VTK - Lombard Pápa 2-1 (1-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 2010 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Király Krisztián, Becséri Gergely; Berger József, Gaál Gyöngyi).
DVTK: Antal - Okuka, Szalai V., Németh M., Eperjesi - Egerszegi - Bacsa, Bognár I., Barczi - Griffiths, Takács T. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Pápa: Szűcs - Jagodics, Csizmadia, Bogunović, Völgyi - Pongrácz, Randelović, Nagy T., Frizoni - Seye, Popin. Vezetőedző: Kovács László.

2014/2015 26.forduló: DVTK - Pápa
A döntő pillanat: Egerszegi fejel és gól! (Fotó: Szabó Gábor)


Csere
: Barczi helyett Gosztonyi a 46., Bognár I. helyett Grumić a 68., Bacsa helyett Marjanović a 75., Frizoni helyett Csilus a 82., Jagodics helyett Vankó a 90+2. percben.
Sárga lap: Barczi a 29., Nagy T. a 66., Popin a 70., Egerszegi a 73., Frizoni a 79., Seye a 90+4., Völgyi a 90+5. percben.
Gólszerző: Seye (0-1) a 25., Bacsa (1-1) a 4-1., Egerszegi (2-1) a 90. percben.

Kulcspillanatok

25. perc: Vezet a Pápa. Barczi adta el a labdát a diósgyőri 16-os előterében, Seye begyalogolt vele a 16-osig, majd kilőtte a bal felső sarkot, 0-1

41. perc: Egyenlített a DVTK! Támadásban volt a DVTK, érkeztek a beadások, végül Egerszegi lőtt 18 méterről, amibe Bacsa piszkált bele védhetetlenül a kaputól 4 méterre, 1-1.

90. perc: Fordított a DVTK! Gosztonyi adott be jobbról egy szabadrúgást, amire a hosszún Egerszegi érkezett és a közelről a hálóba fejelt, 2-1.

Edzői értékelés

Vitelki Zoltán: - Szeretném, ha ezt a győzelmet nem csak az én nevemhez kötnék, hanem a játékosokéhoz is. Amikor megkaptam ezt a társaságot, elmondtam, hogy csak a munkában hiszek. A srácok a héten keményen dolgoztak és nem fizikális munkára kell gondolni, mert arról szólt a hét, hogy mentálisan átprogramozzuk a játékosokat. A görcsös akarás több hibát is szült, de a csapat megérdemelte a győzelmet.
Kovács László: - Kicsit szomorú vagyok, mert majdnem bravúrt hajtottunk végre, ugyanis az mindenképpen bravúrnak számított volna, ha pontot szerzünk Diósgyőrben. Nem sikerült. Két-három ziccer kimaradt, majd két figyelmetlenség és a végén megszerezte második gólját a DVTK és elúszott az egy pont. Úgy gondolom, élvezhető mérkőzést játszottunk és a csapat minden tőle telhetőt megtett.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!