Szerdán délután Odranci volt a két csapat összecsapásának helyszíne, a magyar válogatott a Jova Levente - Baráth Botond, Izing Martin, Kelemen Dávid, Farkas Norbert - Tölgyesi Viktor (Vernes Richárd, 71.), Windecker József - Skriba Máté (Gyurján Bence, 71.), Batizi-Pócsi Balázs (Szakály Attila, 58.), Ugrai Roland (Magos Mátyás, 87.) - Bacsa Patrik (Zamostny Balázs, 58.) összetételben szerepelt az összecsapáson.

Az első félidőben kiélezett küzdelem zajlott a pályán, a találkozó első gólját a hazaiak szerezték, így a 33. percben vezetett látványos támadásunk végén csak egyenlíteni tudtunk: Ugrai, Bacsa, Batizi-Pócsi volt a labda útja, utóbbi a jobbösszekötő helyén kilépő Skribát hozta játékba, aki 12 méterről a jobb felső sarokba lőtt.

A második félidőben már végig a mieink akarata érvényesült, jóval többet birtokoltuk a labdát és távol tartottuk az ellenfelet a kapunktól. A 87. percben azonban a szórványos szlovén akciók egyike góllal fejeződött be, így az utolsó pillanatokban csak az egyenlítésért küzdhettünk. Az egy pontot végül sikerült begyűjteni, a 89. percben Vernes egy csel után 20 méterről lőtt kapura, a labda megpattant egy védőn, majd a jobb felső sarokban kötött ki - így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

- Összességében közelebb álltunk a győzelemhez, a második félidőben kimondottan jól játszottunk, irányítottuk a játékot, egyedül a gól hiányzott a játékunkból - mondta a meccs után Róth Antal. - Sajnos a már szokásosnak mondható koreográfia szerint az ellenfél a hajrában vezetést szerzett, szerencsére a játékosok nem adták fel, és legalább a döntetlent sikerült elérnünk. Felemás érzéseim vannak, mert bár végig védekezésre kényszerítettük ellenfelünket, hiába játszottunk mezőnyfölényben, nem tudtunk gólt szerezni. A játék képe alapján győzelmet szalasztottunk el, ugyanakkor azért mindenképpen dicséret illeti a játékosokat, hogy volt tartásuk és az utolsó percekben kapott gólra válaszolva kiharcolták a döntetlent.

(
forrás: mlsz.hu)