OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia 2-1 (2-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3085 néző. Játékvezető: Németh Ádám (Bozó Zoltán, Farkas Balázs; Farkas Ádám, Nazsa Tamás).
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - James - Bognár I., Koman, Elek, Barczi - Novothny. Vezetőedző: Egervári Sándor.
PAFC: Pogacsics - Pauljević, Kelić, Fiola, Forró, Márkvárt, Zsidai, Csurko, Pekár, Sallai R., K. Mészáros. Vezetőedző: Robert Jarni.

2015/2016 29. forduló: DVTK - PAFC
Novothny Soma harcolta ki a büntetőt (Fotó: Mocsári László)


Csere
: James helyett Egerszegi a 46., Barczi helyett Bacsa a 62., Pekár helyett Castillion a 68., Csurko helyett Zsótér a 77, Lipták helyett Kovács G. a 79., Sallai R. helyett Nagy Zs. a 90+1. percben.
Sárga lap: Barczi a 33., Tamás a 72., Koman a 80., Kelić a 85. percben.
Gólszerző: Koman (1-0, 11-esből) a 38., Elek (2-0) a 40., K. Mészáros (2-1) a 45. percben.

Kulcspillanatok

38. perc: Novothny kapott kissé hosszú kiugratást, a labda már talán el is hagyta a játékteret, amikor az elé vetődő Pogacsics elsodorta, 11-es! Koman állt a labda mögé, és a jó irányba vetődő Pogacsics mellett a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0.

40. perc: Elek Ákos vállalkozott lövésre a 16-os jobboldali sarkától, és takarásból a fű alatt a jobb alsó sarokba tekert. A labda a kapufáról került a hálóba, 2-0.

45. perc: Forró kanyarította be jobbról a labdát, középen Mészáros Radoš fölött a kapuba fejelt, 2-1.

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői nyilatkozatok

Egervári Sándor: - Ma a győzelemmel lehetünk teljes mértékben elégedettek, nagyon fontos három pontot tartottunk itthon. Játékunk hazai pályán eddig folyamatosan fejődött, ma azonban ezen a tavaszon talán a leggyengébbre sikerült, nem tudtuk megvalósítani azt, amit szerettünk volna. Az első félidőben megfelelő előny szereztünk, az utolsó percben kapott gól elbizonytalanított minket. Az ellenfél mindent kockáztatva ránk erőltette az akaratát. A középpályás játékunkat nem tudtuk folyamatossá tenni, sok hiba csúszott a játékunkba, ezzel magunkra húztuk az ellenfelet, és kénytelen volt a védekezésre koncentrálni a csapat. A mérkőzés hajrájában voltak lehetőségeink a kinyílt védekezésük ellen, sajnos nem tudtunk élni vele. Elégedetlenek nem lehetünk, mert egy viszonylag gyengébb játékkal győztünk. A csapat jelenlegi helyzetében legfontosabb a pontszerzés, és ez ma sikerült.
Robert Jarni: - Mit lehet mondani egy olyan mérkőzésről, ahol kis túlzással egy kapura ment a játék? Semmit nem ér az, hogy uraltuk a játékot, helyzeteket alakítottunk ki, és ismét kis túlzással, de leckét adtunk a játékból. A focit nem szépségre, hanem gólokra játsszák. Ma sok helyzetünk volt, amiből sajnos csak egyet sikerült értékesíteni. Szeretnék a játékosoknak gratulálni, mert 94 percig hajtottak, mindent megtettek a gólszerzésért.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!