Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese két harmadon át javarészt a védekezésre kényszerült. A szlovákok 1-1 után nagy sebességre kapcsoltak, és NHL-es sztárjaik révén elléptek 3-1-re. A záró játékrészben már a magyarok szorongattak inkább, ám nem sikerült faragni a hátrányból. A végeredményt üres kapus góllal állították be a szlovákok.

A magyarok vasárnap, közép-európai idő szerint 11.15-kor az olimpiai bajnok, címvédő Kanadával találkoznak.

80. Jégkorong-Világbajnokság, B-Csoport (Szentpétervár)

Szlovákia - Magyarország 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

Szlovákia: Konrád – Sersen, Meszáros, Réway, Dano, Bakos – Sekera, Marincin, Jurco, Viedensky, L. Hudácek – Mikus, Granák, Dravecky, Bartánus, Marcinko – Svarny, Jaros, Lusnák, A. Stastny, Hrnka. Szövetségi kapitány: Zdeno Cíger
Magyarország: Rajna – Wehrs, Dudás, Nagy G., Sofron, Bartalis – Szirányi, Sagert, Kóger, Galló, Sarauer – Stipsicz, Vas M., Kovács Cs., Vas J., Sebők – Garát, Benk, Magosi, Nagy K., Banham. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz

Gólszerzők: 7:07 Marcinko (Granák, Dravecky, 1–0), 13:30 Banham (Galló, Bartalis, 1–1), 17:43 Jurco (Sekera, Marincin, 2–1), 35:09 Sekera (Jurco, 3–1), 57:43 Lusnák (üres kapu, 4–1).
Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Zdeno Ciger: - Nagyon fontos volt számukra a magyarok elleni nyitány, tudtam, hogy egy motivált, csupaszív ellenféllel kell megküzdeniük. A csapatmunkával nyertük meg ezt a meccset.
Rick Chernomaz: - Idegesen kezdtünk, majd a bekapott gól után magunkhoz tértünk, és egyenlítettünk. A második harmadban a szlovákok jobbak voltak, jól védekeztek, és percekig beszorítottak bennünket. A harmadik harmadban játszottunk a legjobban, emberelőnyöket harcoltunk ki, de sajnos, nem tudtuk ezeket gólra váltani. Ez a helyzet, amikor a legjobbak között szerepelsz.

Forrás: MTI/nso.hu

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!