Lillafüred az ország egyik legértékesebb természeti látványossága, elsősorban a természetjáró turisták közkedvelt úti célja. A jelen beruházás helyszínéül szolgáló egykori Zalka Máté laktanya területe jelenleg elhanyagolt, az épületek állaga romos és balesetveszélyes. A DVTK Kalandpark egy olyan időtálló és innovatív turisztikai látványosság, amely a helyi elvárásokat és szokásokat figyelembe véve üzletileg megtérülő feltételrendszer mellett aknázza ki a Térség páratlan adottságait. A környezettudatos szemléletmódot tükröző parkkialakítás a jelenlegi "vendégkör" megtartása mellett kíván újabb és újabb látogatókat kiszolgálni, a szabadidőpark tematikáját ízlésesen befolyásoló DVTK Futball Klub pedig önmagában garantál egyfajta biztos regionális vendégforgalmat a vállalkozásnak.

Az egyes becslések szerint 100 ezer fős szurkolótáborral büszkélkedő labdarúgó csapat egyre nagyobb (országos) népszerűségnek örvend. A futsal pálya, továbbá a labdás ügyességi és készségfejlesztő játékoknak köszönhetően a Lillafüredi DVTK Kalandpark válhat az ország első és egyetlen futball témaparkjává. A projekt tervezésekor fontos szempont volt a széleskörű vendégelérés, így az egykori laktanyaépületbe integrált akadály- és kábelpálya, kültéri-beltéri lazer tag aréna, téli-nyári jégkorcsolya és görkorcsolyapálya, pánik szoba, segway akadálypálya, valamint egy formabontó játszótér is kialakításra kerül. Mindezen funkciókat hivatott kiszolgálni a jelentős infrastruktúra, wc-k, vendéglátóegység, parkoló és öltözők.

Nyárra valóra válhatnak a látványtervek


A közel 1 milliárdos fejlesztés keretén belül megvalósuló lillafüredi szabadidőpark egy újabb országos jelentőségű attrakcióval erősíti a régió idegenforgalmi kínálatát, az egyedi játékok miatt akár több nappal is növekedhet a városba látogatók tartózkodási ideje, csökken a régió turisztikai szezonalitása. Miskolc turisztikai vonzereje nő, a Diósgyőri Vár, a Miskolctapolcai Barlangfürdő, valamint a Lillafüredi Szabadidőpark kiváló hétvégi kikapcsolódást nyújt a térségbe érkező családos vendégkörnek, csoportos kirándulóknak. A beruházó Arago Hotels Zrt. 352 millió forintos állami támogatást vesz igénybe a projekt kivitelezéséhez. A 2014 nyarán nyíló, 100 ezer fős látogatottságot váró 2 hektáros park jelentősszámú állandó, ideiglenes, ill. önkéntes munkahelyet teremt, építészetileg és attrakciókínálatát tekintve pedig igyekszik tiszteletben tartani a térség tradícióit.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!