OTP Bank Liga 2. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 3-1 (3-0)

Budapest, Groupama Aréna, 6024 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Albert István, Viszokai László; Pintér Csaba, Gaál Gyöngyi).
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Gyömbér, Leandro - Gera, Somalia - Lamah, Hajnal, Varga R. - Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
DVTK: Antal - Okuka, Lipták, Kovács G., Németh M., Husić - Nikházi, Egerszegi, Koman, Kitl - Grumić. Vezetőedző: Bekő Balázs.

2015/2016 2.forduló: FTC - DVTK
Barczi Dávid csereként vette be az FTC kapuját (Fotó: Szabó Gábor)


Csere
: Kovács G. helyett Bacsa a 32., Nikházi helyett Barczi a 46., Hajnal helyett Nagy Á. és Varga R. helyett Šesták a 64., Egerszegi helyett Takács T. a 72., Böde helyett Nagy D. a 82. percben.
Sárga lap: Egerszegi a 27., Grumić a 41., Nalepa a 76., Lipták a 87., Okuka a 89. percben.
Gólszerző: Nalepa (1-0) a 4., Leandro (2-0) a 23., Böde (3-0) a 31., Barczi (3-1) az 54. percben.

Kulcspillanatok

4. perc: Vezet az FTC. Varga jobboldali szögletét középen Nalepa fejelte 5 méterről a keresztléc alá, 1-0.

23. perc: Megduplázta előnyét a hazai csapat. Varga baloldali szöglete után a lecsorgó labdára középen Leandro reagált a leggyorsabban és balról 5 méterről laposan a lábak közt a hálóba lőtt, 2-0

31. perc: Már három a különbség. Bödét ugratták ki középen, aki kihasználta a ziccert, 3-0.

54. perc: Szépített a DVTK! Koman és Grumić segítségével Okuka szerzett labdát az FTC térfelének jobb oldalán, Bacsát indította, aki egy csel után önzetlenül Barczi elé tette a labdát, a középpályás az üres kapuba passzolt, 3-1.

Edzői értékelések

Thomas Doll: - A kellemetlen, sikertelen csütörtöki nap után ma megadtuk a megfelelő választ. Egy ilyen eredmény után 3-4 játékost is ki szokás cserélni, de úgy gondoltam, tekintettel a tavalyi jó eredményekre, ezúttal megérdemelnek még egy esélyt. Jól kombináltunk, támadtunk, sok helyzetet alakítottunk ki, három góllal vezettünk a félidőben. A második játékrészben elmulasztottunk újabb gólokat szerezni, talán néhány játékos el is fáradt. 
Bekő Balázs: - Megmérettettünk és egyelőre könnyűnek találtattunk. Az első félidőt nem értem, mert tudtuk mi vár ránk, belealudtunk a mérkőzésbe, nem voltunk kellően agresszívak, rengeteg hibát követtünk el, ráadásul pofon egyszerű szituációkban. Ezeket az FTC megbüntette. A második félidőben működött az önbecsülésünk, egy picit összeszedettebbek voltunk, bátrabban játszottunk, agresszívabbak is voltunk, valahogy így kellett volna kezdenünk. Azért kezdtünk öt védővel, mert a múlt héten túl sok helyzetet alakított ki ellenünk a Vasas, ezért úgy gondoltam, kicsit biztonságosabban kell játszanunk és abból kijőve kontrázni. Ehhez képest a negyedik percben gólt kaptunk, ami felborított minden elképzelést.

 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!