OTP Bank Liga 20. forduló

Puskás Akadémia - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1627 néző. Játékvezető: Vad II. István (Albert István, Lémon Oszkár; Pintér Csaba, Szilasi Szabolcs).
PAFC: Pogacsics - Pauljević, Fiola, Kelić, Forró - Zsidai, Márkvárt, Csurko, Ljopa, Pekár - Sallai R. Vezetőedző: Robert Jarni.
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - James, Elek - Barczi, Bognár I., Koman - Novothny. Vezetőedző: Egervári Sándor.

2015/2016: PAFC - DVTK 1
A DVTK kezdőcsapata (Fotók: Szabó Krisztián)

 

Csere: James helyett Bacsa a 46., Novothny helyett Griffiths és Sallai helyett K. Mészáros a 63., Csurko helyett Bačelić-Grgić a 71. Bognár I. helyett Egerszegi a 85., Pekár helyett Tar a 90. percben.
Sárga lap: Ljopa a 7., Barczi a 36., Lipták a 90+2. percben.
Gólszerző: Pekár (1-0, 11-esből) a 3. percben.

Kulcspillanat

3. perc: James ért véletlenül kézzel a labdához, a 16-oson belül egy ártalmatlan szituációban, Vad II. büntetőt ítélt. A labdát Pekár a jobbra mozduló Radoš mellett a kapu bal oldalába lőtte, 1-0.

A mérkőzés eseményei percről percre


Robert Jarni
: - Számunkra ez nagyon nehéz mérkőzés volt, az első mérkőzést mindig nagy várakozás előzi meg, különösen amilyen helyzetben vagyunk. A középpályán jól szűrtük az ellenfél támadásait, igazi veszélyt a DVTK szögletei, pontrúgásai, és hosszú beadásai jelentettek. A csapat valódi csapatként működött, segítették egymást a játékosok, biztosak vagyunk benne, ahogy telnek a mérkőzések, csak jobban fogunk játszani. mert több van bennünk. Megérdemelten nyertünk, és bízunk a sikeres folytatásban.
Egervári Sándor: - Az első félidőben bátortalanabbul játszottunk, talán a gyorsan bekapott gól - ami egy kézre pattant labda miatt megítélt büntető után esett - jobban megfogta a csapatot, mint ahogy arra számítottam. A második félidőben több erőt mozgósítottunk, rá tudtuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre. A másik oldalon is pattant kézre labda, azonban sajnos mi ebből nem kaptunk 11-est. De nem ezen múlt a mérkőzés, hanem azon, hogy döntő pillanatba nem találtuk meg passzokkal az ékjeinket. Ezen kívül volt kapufánk, adódott lehetőség Barczi előtt, megvoltak a helyzetek, többet ki kellett volna hozni magunkból a második félidőben. Nem az akarattal volt ma baj, sokkal inkább higgadtabban kellett volna a végjátékot felépíteni, ahogy azt a korábbi mérkőzéseken meg tudták tenni a srácok.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!