Azt már megszokta, hogy szerb barátnője, Maja Ilijev (25) révén minden évben két karácsonyt és két új évet ünnepel. Most már viszont az is biztos, hogy esküvőből is kettőt tartanak.

- Amikor Belgrádba, az FK Zeleznikhez kerültem, egy harmadosztályú csapatnak adtak kölcsön. Az öltözőben Ivan Ilijev mellé ültem, s már az első edzés után tudtam, barátok leszünk. Sokat beszélgettünk, jól kijöttünk egymással, és két hét múlva a családjához is meghívott. A legnagyobb benyomást Maja, a nővére tette rám, nagyon megtetszett. Ezt követően egyre többet voltam náluk-  elevenítette fel megismerkedésük történetét Köteles.

Maja mosolygott az elbeszélésen, majd hozzátette:

- A szüleim imádják Lacit! Sem a vallásunk, sem a különböző nemzetiségünk miatt nem volt nálunk probléma - jelentette ki határozottan.

- Igaz, a papa egykoron a Partizanban focizott, így aztán könnyen megértették magukat Lacival, hiszen, ahogy mondják, a labdarúgás nyelve nemzetközi.

Aztán Laci szerbül is megtanult, persze eleinte jókat mosolyogtak a kiejtésén. Most már viszont folyékonyan beszéli a nyelvet a focista. Maja pedig magyarul tanul, amióta együtt élnek. A csinos szőke hölgy már sok mindent megért, de inkább szerbül beszél, Laci pedig tolmácsol neki.

Közös életük a szokásaikat is megváltoztatta.

- Az elmúlt négy évben nyolc karácsonyt és nyolc új évet ünnepeltünk, mivel az ortodoxoknál mind a két ünnep később van, mint nálunk - mesélte Köteles, s elmondta, ezért is szeret Belgrádba járni.

- Valentin-napon szerettünk volna összeházasodni, de a schengeni határváltozások miatt a szerbeknek most nehezebb vízumot szerezni, bonyolultabb elintézni az esküvői formaságokat. Most úgy gondoljuk, valamikor tavasszal egybe tudunk kelni. Ám csak polgári ceremónia lesz, majd nyáron csapunk két nagy bulit. Egyet Magyarországon, egyet pedig Belgrádban.

Maja boldogan meg is mutatta a két jegygyűrűt, amelyek fehéraranyból készültek, s apró briliánsok díszítik.

Miskolczi László