Csapattagból csapattag.
 Vitya életében biztosan komoly változást fog jelenteni ez az új feladatkör, mivel eddig leélt életének túlnyomó részét a játék, a pályára lépés töltötte ki. Gyerekkora óta az edzésre, a felkészülésre, a pihenésre, a meccsekre, a győzelem és a kudarc feldolgozására, megfeszített munkára és regenerációra kellett koncentrálnia, és most már nem a pályán belül, hanem az oldalvonalakon túlról szolgálja szeretett egyesületét.
 A diósgyőri futballcsalád sokat köszönhet kapitányának, aki mindig, a legnehezebb körülmények között is példamutatóan, sportszerűen, csapattársait, az ellenfeleit, a szurkolókat, a játékvezetőket és a klub irányítóit tisztelve, nagy szorgalommal, szerényen és elkötelezettséggel élte a játékosok egyáltalán nem könnyű, de színes életét.
 Ez év nyarától ezekre a példamutató erényekre már a sportigazgatói feladatkörben lesz szüksége, szükségünk. Az induló labdarúgó akadémia tehetséggondozó csoportját fogja vezetni, mely munka révén máris bevetheti az UEFA A licenszes képzésen szerzett tudását, és mellette mint az edzői csoport irányítója elindulhat a sportvezetői karriere is.
 Ismert tény, hogy a DVTK jövője érdekében iskolai hálózatot építünk. Ez a rendszer csak úgy tud kiteljesedni, ha egymást egészítik ki a tömegesség, a kiválasztás és a tehetséggondozás szempontrendszerei. Vitya korosztályos edzőként nagy figyelemmel és gondoskodó szeretettel foglalkozik a futballt épp csak megtanuló kicsikkel, így a pályafutása során összegyűjtött tapasztalatok jól egészültek ki az utánpótlás edzői feladatok ellátása során megszerzett tudással. A következő, logikus lépés, hogy megbízzuk a tehetséggondozó csoport vezetésével.
 A korosztályos edzők bevonásával szakmai csoport választja ki azokat az ígéretes labdarúgókat, akik a mentális és sportágbeli adottságaik, képességeik révén alkalmasak az élvonalbeli feladatok majdani ellátására. Az U15-ös korosztálytól egészen az NB III-as keretig kiválasztjuk azt a 22-24 játékost, akik július 1-jétől külön csoportban, plusz edzéseken vesznek részt az egyéni képzésben. A feladat az, hogy minden egyes kiemelkedő tehetségű játékosnak felgyorsítsuk a fejlődését. Ezért kijavítjuk a hibáit és megerősítjük azt a néhány fontos erényét, ami alapján kiemelkedik a korosztályából. Az egyéni képzés része lesz az is, hogy Vitelki Zoltán javaslatára a kiemelkedő tehetségű játékosok tartósan vagy alkalmanként akár 2-3 évfolyammal feljebb is versenyezhetnek.
 Ez a csoport lesz a DVTK Labdarúgó Akadémia magja. A játékosok az iskolájuk igazgatóival, osztályfőnökeivel egyeztetve ősztől hetente háromszor délelőttönként is edzenek majd, és ezt a rendszert kiegészítjük azzal, hogy a délutáni csapatedzések előtt is rendszeresek lesznek az egyéni, technikai jellegű foglalkozások.
 Úgy érezzük, hogy ezzel a DVTK vezetése Vitelki Zoltán értékeihez méltó feladatkört alakított ki. Vitya természetesen megtartja a korosztályos csapatát is.
 Végezetül: szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez a mérkőzés nem azonos a búcsúmeccsel - ez az ő utolsó bajnoki szereplése. A búcsúmeccset a nyári felkészülési időszakhoz igazítva szervezzük meg. Tárgyalunk több magyar, szlovák és román élvonalbeli klubbal. A nyolc felkészülési mérkőzés egyike lesz Vitya búcsúmeccse, amit szeretnénk a szurkolóinkkal együtt megtervezni és megszervezni.
 Kérjük ezért, hogy küldjék el ötleteiket, elgondolásaikat levélben a stadion címére (3533 Miskolc, Andrássy út 61.), elektronikus levélben az [email protected] címre, és kérjük továbbá a szurkolói csoportok képviselőit, hogy az egyeztetés érdekében keressenek meg bennünket a sportirodán.

 Hajrá Diósgyőr!

Baranyi Sándor                                       Dlusztus Imre  
   tulajdonos                                 ügyvezető igazgató