OTP Bank Liga 16. forduló

DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion 2615 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Buzás Balázs, Király Krisztián; Bognár Tamás, Urbán Eszter).
DVSC: Radošević - Nagy Z., Mészáros, Brković, Korhut - Szakály P., Jovanović - Tisza, Kulcsár T. - Sidibe, Balogh N. Vezetőedző: Kondás Elemér.
DVTK: Radoš - Eperjesi, Lipták, Tamás, Nemes - Koman, Egerszegi, Kitl, Barczi - Novothny - Grumić. Vezetőedző: Bekő Balázs.

2015/2016 16. forduló: DVSC - DVTK
Miroslav Grumić kapufáig jutott (Fotó: Bölcsföldi István)


Csere
: Nagy Z. helyett Lázár a 46., Kulcsár T. helyett Bódi az 52., Kitl helyett Bognár I. az 57., Tisza helyett Coulibaly a 65., Novothny helyett Griffiths a 72., Barczi helyett Nikházi a 77. percben.
Sárga lap: Nagy Z. a 31., Grumić a 33., Jovanović a 45., Egerszegi a 85., Szakály P. a 90+3. percben.
Gólszerző: Sidibe (1-0) a 23. percben.

Kulcspillanat

23. perc: Vezet a DVSC. Sidibe lépett ki a jobb oldalon, visszavette a bal lábára a labdát, majd kilőtte a hosszú oldalt, 1-0.

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői értékelések

Kondás Elemér: Nagyon jó iramú mérkőzést láthatott a közönség, volt benne minden, ami kell a labdarúgásban: párharcok, ütközések, kapura lövések, helyzetek. Értékes három pontot gyűjtöttünk ma be, igaz hamarabb is eldönthettük volna a győzelmet, mert több óriási helyzetünk volt. Ellenfelünk nagyon szervezetten játszott, a végén már a kapu elé ívelésekkel próbálkoztak. A mérkőzés előtt felkészültünk arra is, hogy a DVTK öt védővel kezd, az első félidőben ezért is voltak fölényben a középpályán, mert ők négy, mi három középpályást szerepeltettünk. 
Bekő Balázs: Nem az első eset, hogy egy játékvezetői hibát követően szerez vezetést az ellenfél, ami a végeredményt is befolyásolja. A leshelyzetet követően lőtt gól után teljesen más lett a játék képe, hiszen nekünk menni kellett az eredmény után. A csapatom nagyon jól játszott, volt egy rakás helyzetünk, de nem sikerült túljárni a kapus eszén.  A vége felé - amikor már nagyon kinyíltunk, mert muszáj volt kockáztatni - a Debrecennek is voltak lehetőségei, eldönthették volna a mérkőzést. Előtte azonban maximálisan az történt a pályán, amit szerettünk volna.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!