OTP Bank Liga 19. forduló

Diósgyőri VTK - Békéscsaba 1912 Előre 2-0 (1-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 2661 néző. Játékvezető: Erdős József (Viszokai László, Kelemen Attila; Bognár Tamás, Szabó Zsolt).
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Kovács G., Németh M. - Bacsa, Egerszegi, Kitl, Koman - Barczi - Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs.
Békéscsaba: Mursits - Piermayr, Vaskó, Fehér Zs., Damjanović - Birtalan, Spitzmüller, Laczkó, Fabio - Punoševac, Calvente. Vezetőedző: Zoran Spišljak.

2015/2016 19. forduló: DVTK - Békéscsaba 3
Novothny Soma nagy góllal adta meg az alaphangot (Fotó: Mocsári László)


Csere
: Spitzmüller helyett Korudzsiev a 60., Birtalan helyett Vadász a 68., Bacsa helyett Grumić a 72., Barczi helyet Takács T. a 83., Koman helyett Eperjesi a 90.  percben.
Sárga lap: Laczkó a 42. percben.
Piros lap: Piermayr a 65. percben.
Gólszerző: Novothny (1-0) a 28., Koman (2-0) a 61. percben.

Kulcspillanatok

28. perc: Vezet a DVTK! Barczi passzát Bacsa készítette le Novothny elé, aki 12 méterről, kissé balról szép gólt bombázott a jobb felső sarokba, 1-0.

61. perc: Megduplázta előnyét a DVTK! Németh baloldali beadását még kifejelték a védők, azonban érkezett Koman, aki jobbról, 17 méterről laposan kilőtte a hosszú alsó sarkot, 2-0.

65. perc: emberelőnyben a DVTK, a Barczi elleni szabálytalanság miatt Piermayr megkapta második sárga, egyúttal első piros lapját

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői nyilatkozatok

Bekő Balázs: Végig domináltuk a mérkőzést, nagyon akartuk a győzelmet és sokat is tettünk érte. Amennyit a pálya talaja engedett, annyit megpróbáltunk kihozni a játékunkból. Próbáltunk gördülékenyen játszani, minél több helyzetet kialakítani, ami hálistennek megmutatkozott gólokban is. Véget ért a hét szűk esztendő, örülök, hogy örömet tudtunk szerezni a szurkolóinknak és magunknak.
Zoran Spišljak: Elsősorban gratulálok a Diósgyőrnek a három pontért! Az első percben kis szerencsével előnyt szerezhettünk volna, azonban a hazai kapus rutinosan olvasta a játékot, így nem sikerült. Stabilan védekeztünk, nem adtunk nagy területet, hogy mögénk kerüljön a DVTK. Egy kipattanó labdára nem értünk oda időben, amit jól használt ki a Diósgyőr és megszerezték a vezetést. A második félidőt igyekeztünk megnyomni, közelebb játszani a kapuhoz, ami miatt természetesen hátul fellazultunk. Ez kihasználta a DVTK és kétgólos előnyt szerzett. Addig is nehéz volt a meccs, ami még nehezebb lett emberhátrányban. A csapatom megmutatta karakterét, nem adta fel hátrányban sem. Kerestük a lehetőséget, próbáltunk olyan rést találni, amivel közelebb juthatunk volna a kapuhoz. A labdarúgás olyan, ha nem használod ki a lehetőségeid, akkor a játék büntet. Érdekes meccset játszottunk, de pontot nem tudtunk szerezni, azonban nagyon sokat tanultunk a mérkőzésből.


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!