OTP Bank Liga 13. forduló

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 8165 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt (Berettyán Péter, Medovarszki János; Iványi Zoltán és Oláh Gábor).
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes - James, Kitl - Bacsa, Bognár I., Barczi - Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs.
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Nagy Á. - Varga R., Gera, Lamah - Böde, Šesták. Vezetőedző: Thomas Doll.

2015/2016 13. forduló: DVTK - FTC 1
A DVTK kezdőcsapata (Fotó: Mocsári László)


Csere
: Bognár I. helyett Koman a 46., Kitl helyett Nikházi az 59., Varga helyett Busai és Šesták helyett Haraszti a 73., Novothny helyett Takács T. a 75., Gera helyett Pintér Á. a 82. percben.
Sárga lap: Ramirez a 32., Kitl az 55., Nikházi a 73. percben.
Piros lap: Tamás a 17. percben.
Gólszerző: Šesták (0-1) a 29., Lamah (0-2) a 79. percben.

Kulcspillanatok

17. perc: létszámhátrányban a DVTK, a gólhelyzetben kitörő Bödét  utolsó emberként lerántó Tamás kapott piros lapot

29. perc: Vezet az FTC. Ramirez baloldali beadását középen Šesták fejelte a jobb alsó sarokba, 0-1.

79. perc: Haraszti kisszögletét Dilaver továbbpasszolta, Lamah pedig 20 méterről átlőtte a tömörülő védelmet, 0-2.

A mérkőzés eseményei percről percre

 

Edzői nyilatkozatok

Bekő Balázs: - Rengeteg energiánkat felemésztette, hogy szinte a teljes mérkőzést emberhátrányban játszottuk. Próbáltunk minél tovább stabilak lenni, és nyitva hagyni a meccs kimenetelét, amíg csak lehet. Bosszantó, hogy két olyan gólt kaptunk, amikor nem az emberelőnyét használta ki az FTC, hanem két buta gólt ajándékoztunk nekik. A játékosaim az összes energiájukat felhasználták, le a kalappal előttük, mint ahogy le a kalappal a közönségünk előtt is, akik végig biztatták a csapatot és a végén értékelték az az erőfeszítést, amit a mérkőzésbe fektettünk.
Thomas Doll: - Thomas Doll: Megérdemelt győzelmet arattunk, természetesen javunkra játszott, hogy 75 percig emberelőnyben játszottunk, így ellenfelünknek sokkal nehezebb volt gólhelyzeteket kidolgozni. Ahhoz képest, hogy idegenben léptünk pályára, egészen jól és okosan játszottunk. Uraltuk a mezőnyt, nem engedtük, hogy ellenfelünk kontrázzon, nem is emlékszem komoly lehetőségükre a 16-osunk környékén. Minden Diósgyőrbe látogatónak nehéz dolga van, mert nagyszerűek a DVTK szurkolói, a 90. percig támogatják csapatukat. Egyedül azt oldhattuk volna meg jobban, hogy hamarabb szerezzük meg a második gólt, illetve pár szituációban pontatlanok voltunk. Három fontos pontot szereztünk, amit örömmel viszünk haza.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!