OTP Bank Liga 11. forduló

Diósgyőri VTK - Szombathelyi Swietelsky Haladás 1-1 (1-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3409 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Albert István, Szpisják Zsolt; Vad II. István, Berke Balázs).
DVTK: Radoš - Eperjesi, Lipták, Kovács G,. Tamás - James - Okuka, Barczi, Kitl, Takács T. - Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs.
Haladás: Király - Angyal , S. Wils, Jagodics, Bosnjak - Medgyes, Th. Wils, Fehér, Németh Má., Halmosi - Gaál. Vezetőedző: Mészöly Géza.

2015/2016 11. forduló: DVTK - Haladás 1
A DVTK kezdőcsapata (Fotó: Mocsári László)


Csere
: James helyett Egerszegi és Takács T. helyett Grumić a 65., Medgyes helyett Gosztonyi a 70., Gaál helyett Popin a 79., Halmosi helyett Nagy P. a 85. percben.
Sárga lap: Fehér a 15., Medgyes a 67., Gaál a 75., Tamás a 90. percben.
Gólszerző: Novothny (1-0) a 16., Németh Má. (1-1) a 25. percben.

Kulcspillanatok

16. perc: Vezet a DVTK! James hosszú labdáját Novothny kezelte le, majd befordult és 14 méterről a kapu bal oldalába lőtt a kimozduló Király mellett, 1-0.

26. perc: Egyenlített a Haladás. Gaál adott be a jobboldali szögletzászló közeléből, középen Németh Má. érkezett és a kapu bal felső sarkába lőtt néhány méterről, 1-1.

Események percről percre


Edzői nyilatkozatok

Bekő Balázs: Tudtuk a mérkőzés előtt is, hogy nagy valószínűséggel nem lesz gólzáporos találkozó, hiszen a Haladás stabil védekezésből játszik. Az első félidőben jól kezdtük a mérkőzést, jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, gólt is szereztünk. Azt gondoltam előzetesen, hogy körülbelül egygólos mérkőzés lesz, és ez igaz is lett, de sajnos sikerült gyorsan „kiegyenlítettnünk” az ellenféllel. Megint olyan hibát követtünk el egy beadásnál, amit nem lehet. Onnantól kezdve nagy küzdelem folyt a pályán, de helyzetek nem alakultak ki. Mindenki odatette magát, becsülettel harcolt, azonban nálunk a kreativitás hiányzott, hiszen egyetlen olyan játékos volt a pályán Barczi Dávid személyében, aki kreativitást tudott vinni a játékba. Tőle azonban nem várható el, hogy minden támadásban részt vegyen, minden támadásban olyan momentuma legyen, amitől több helyzetünk lesz. Becsülettel tettük a dolgunkat, dolgoztunk rengeteget, fegyelmezettek voltunk. Sajnáljuk a kihagyást, mert ahogy mondtam, ez egy egygólos találkozó volt, amit megnyerhettünk volna.

Mészöly Géza: - Az első félidei gólváltás után kiegyenlített játékrészt láthattunk. A második 45 percben jobban mezőnyfölényben, játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, játékban egészen szép dolgokat csináltunk. Sajnos a végjátékban az utolsó passzok nagyon hiányoztak ahhoz, hogy gólt szerezzünk. Összességében, értékes pontot szereztünk, egy pici hiányérzet azért van bennünk, mert a második félidei játék alapján volt lehetőség egy újabb bravúrra. Ez nem sikerült. Az első kör végén egy vereséggel a 2. helyen állunk. stabil csapat vagyunk, az egyenlítés után lábra kaptunk.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!