OTP Bank Liga 26. forduló

Diósgyőri VTK - Szombathelyi Swietelsky Haladás 3-0 (1-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3072 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Berettyán Péter, Buzás Balázs; Iványi Zoltán, Szőts Gergely).
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - James - Bognár I., Koman, Elek, Barczi - Novothny. Vezetőedző: Egervári Sándor.
Haladás: Király - Schimmer, S. Wils, Jagodics, Bosnjak - Kovács L., Iszlai -  Medgyes, Gaál, Ugrai - Williams. Vezetőedző: Mészöly Géza.

2015/2016 26. forduló: DVTK - Haladás
Három gólörömöt láthattak a szurkolók (Fotók: Mocsári László)


Csere
: Jagodics helyett Angyal a 28., Koman helyett Nikházi az 58., Kovács L. helyett Németh Má. a 74., Bognár helyett Bacsa a 74.,  Medgyes helyett Martinez a 82., Barczi helyett Egerszegi a 84. percben.
Sárga lap: Kovács L. a 14., Okuka és Ugrai a 69., Elek a 74., James a 90+1.  percben.
Gólszerző: Elek (1-0) a 11., Novothny (2-0) az 52., Elek (3-0) a 73. percben.

Kulcspillanatok

11. perc: Vezet a DTK! Egy bedobást követően Novothny emelte be jobbról a labdát középre, amit az érkező Elek 10 méterről egyből a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.

52. perc: Megduplázta előnyét a DVTK! Elek mint kés a vajon hatolt át a szombathelyi középpályán, balra gurította a labdát Barczinak, aki meredeken tette hátra a 16-os bal oldala mellől, így lett jó az érkező Novothnynak, aki 21 méterről hatalmas gólt ragasztott a kapu bal oldalába, 2-0. Ez volt Novothny Soma 7. megadott gólja ebben a bajnokságban.

73. perc: Itt a harmadik! Újabb Elek szóló, melynek végén a DVTK csapatkapitánya 11 méterről a hálóba emelte az eldőlő Király fölött a labdát, 3-0.

A mérkőzés eseményei percről percre


Edzői nyilatkozatok

Egervári Sándor: - Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, viszonylag korán föl is tudtuk törni az ellenfél védelmét. Megnyugtató volt az első félidőbeli teljesítményünk. A második játékrészben többet kockáztatott a Haladás, azonban sikerült két újabb gólt elérnünk, amivel itthon tartottuk a három pontot. Jobb mérkőzés is kikerekedhetett volna, mindkét csapat labdabiztosabb lett volna, ha nincsenek a talajhibák. De így sem lehetünk elégedetlenek a mai napon.
Mészöly Géza: - Mindkét félidőt jól kezdtük pár percig, igaz mindkét félidő elején megkaptuk a gólt, ami természetesen felhozta a diósgyőrieket, bennünket pedig megfogott. A második félidőben 2-0-s állásnál tudtunk újítani, megvolt a lehetőségünk arra, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, Ugrai lövésére és Medgyes lehetőségére. Elek Ákossal mindenképpen jobb volt a DVTK, veszélyesen játszottak és megérdemelten nyertek.


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!